11.01.2010

Futbol Dünyasında Kadına Şiddet Günü


İki haber de Radikal'den. Aktörlerden biri Trabzonsporlu Umut Bulut, diğeri ise Ultra Arslanlar Grubu üyesi Aydoğdu Şener. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde dahi kadınlar şiddet ve tacizle iç içe yaşıyor: Mesela "ABD’de her 15 saniyede bir kadın, genellikle kocası/partneri tarafından, dövülmekte..." Genel resme baktığımızda dünyada "her üç kadından en az biri, veya yaklaşık bir milyar kadın hayatlarının bir noktasında dayak yemiş, zorla seks yapmaya zorlanmış ya da farklı bir biçimde tacize uğramış. Bunu yapan genellikle kendi ailesinden veya tanıdığı biri" (E, L Heise, M Ellsberg, M Gottemoeller, 1999). Fakat bütün bunlar bir yana yol ortasında bir kadına dayak atmanın gururunu sadece Türkiye'de yaşayabilirsiniz...

"Habertürk Muhabiri Sedef Şenkal Demir, trafikte yol verme yüzünden çıkan tartışmada Aydoğdu Şener adlı trafik magandasının saldırısına uğradı. Ultra Arslanlar Grubu'nun üyesi olan Şener, Demir'i birlikte saçlarından tutup otomobilinden çıkarttıktan sonra sevgilisiyle birlikte tekme tokat dövdü."

"Trabzonsporlu futbolcu Umut Bulut'un eşi Esma Bulut, kocasının kendisini dövdüğü, boğazını sıktığı ve saçından tutarak sürüklediği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu."

Kaynak: Uluslararası Af Örgütü

5 yorum:

Volkan dedi ki...

Kadına şiddet demişsin de:

"...Şener, Demir'i birlikte saçlarından tutup otomobilinden çıkarttıktan sonra sevgilisiyle birlikte tekme tokat dövdü."

Buradan anladığım adamın sevgilisi de ultraslan kesilmiş olayı görünce, bu sevgilinin cinsiyetinin kadın olduğunu varsayarsak olay daha da vahim bir hal almıyor mu?

Kerem dedi ki...

O iliskinin devaminda ne olabilecegini de ikinci haber acikliyor aslinda...

Adsız dedi ki...

cok ciddi bir soru soracagim, cevaplamanizi istiyorum. Cünkü cevabi bende merak ediyorum.

Bu Sener denen Zibidi kardesimiz, simdi ULTRA ARSLANLAR olarak yazilmis ultrAslan olarak bilinin bi Guruba üye olmasayadi bu Hanim efendiye dokunurmuydu. Daha dogrusu ultrAslanin bu haberdeki degeri ne kadar??

Kerem dedi ki...

@adsiz
Gazetecilikten anlamam. Haber degeri nasil hesaplanir da bilmem. Ama sordugun soruya kendi acimdan cevap vermeye calisayim. Tabi adam Ultraslan oldugu icin kadini dovmemis. Ayni sekilde Umut da futbolcu oldugu icin karisini dovmemis. Ister istemez insanlara belli etiketler yapisiyor ve ozellikle medya bunlari kullanmayi cok seviyor. Umut bir sekilde futbolcu olarak biliniyor oyle yazilmis. Demek ki bu Sener'in de etiketi ultraslan uyesi olmak. Demek kendisi boyle taniniyor...
Ayrica tribunlerde ve sahada siddetin kol gezdigi bir ulkede, boyle acimasizca siddet uygulayan birinin tribun gediklisi olmasi acikcasi bana anlamli geldi.
Bunun disinda kadin dovmek ve ultraslan arasinda baglanti kurmak tabi abes olur.

Adem dedi ki...

Umut olayı yalanladı. Boşanmak üzere olduklarını, eşinin tazminat vs gibi isteklerinde maksimum payı almak için böyle iddialar ortaya attığını söyledi.

Adem