25.06.2009

Magrur olma Ispanya..



Macin ikinci yarisini seyrettim, Ispanya atak uzerine atak harcadi ve beklenmeyen bir anda Birlesik Devletler ikinci golu atti. Genel olarak Amerika cok saglam bir defans yapti ve Ispanya'nin golculerine rahat pozisyon vermedi. Sonuc olarak dunyanin en iyi takimi denilen Ispanya favorisi oldugu Konfederasyonlar Kupasi'na yari finalde veda etti.



Ne olursa olsun oldukca keyifli ve heyecanli bir ikinci yariydi. Ispanya'nin cok iyi bir takim olduguna suphe yok fakat ABD buyuk turnuvalarda surpriz yapma gelenegini bu macta da surdurdu. Dunya yildizlariyla dolu bir takima karsi boyle bir zafer kazanan takima sadece sapka cikartilir.



Macin son dakikalarindaki kirmizi kart, yogun baski, iki takim oyuncularin hirsi gerecekten futbol adina goz yasartacak kadar mutluluk vericiydi. Tek uzuldugum nokta Amerika'da bu galibiyeti bir kac kisi disinda kimsenin sallamiyacak olmasi. Ama Donovan ve arkadaslari merak etmesin biz buradan kendilerine hakettikleri degeri veriyoruz.

5 yorum:

Eren dedi ki...

Olimpiyatlarda nerdeyse her zaman en çok madalya kazanan, nerdeyse tüm sporlarda başı çeken ABD, bari şu futbola el atmasın, sevmesinler allaşkına da en azından şu spor Avrupa-Güney Amerika rotasından çıkmasın... hiçbir zaman destekleyemiycem ABD'yi

Kerem dedi ki...

Bence ucuncu (ABD) hatta dorduncu (Dogu Asya) bir eksen cok iyi olur dunya futbolunun gelisimi icin. Dunya Kupalarinda Gunay Amerika ve Bati Avrupa sampiyonluklarindan cok sIkIldIm. Ama su anda ABD dunya futbolunu domine etmeye cok cok uzak..

Adsız dedi ki...

hep abartılmış oyunculardan kurulu bir takım gibi gelmiştir bana ABD.Hala da aynı düşüncedeyim.Altidore,Beasley,Clint Dempsey,Landon Donovan hatta Tim Howard.Hepsi Amerikalıların tabiriyle "overrated" oyuncular bana göre.Başarılı olmalarını istemiyordum,lakin İspanya da bir yerde yenilecekti.ABD'ye denk geldi işte.Dünya Kupası'nda gruptan çıkmaları bile başarı olur bunların.Konfederasyon Kupası'nı alsalar bile aynı düşüncede olurum.

Dünya Kupası için yine en büyük adaylar İspanya,İtalya,Almanya ve Brezilya benim gözümde.Arjantin'in Maradona böyle devam ederse pek şansı yok.Fransa da bu sıkıcı oyunuyla finale çıkamaz gibi.

İtalya,Almanya,Brezilya kazanmayı gelenek haline getirmiş takımlar.İspanya da yavaş yavaş böyle bir takım olma yolunda.Çeyrek finalde elenmeyi gelenek haline getirmiş takım olmaktan kurtuldular mı,onu öğreniriz en azından Dünya kupası'nda.

SuMMaNuS dedi ki...

İspanya Milli Takımının Avrupa Şampiyonasındaki başarısı, tamamen oyunculara ve onların isteklerinden ibaretti. Takımın oynadığı taktik düzenin hiçbir marjinal tarafı olmadığı gibi; Xavi, Senna ve bilhassa Iniesta gibi dinamik, çevik ve toplu/topsuz alanlarda hareketli olmayı becerebilen oyunculara sahip olmayan hiçbir takımda sonuç getirmez. Nitekim dişlilerden biri olmayınca, Aragones gibi Del Bosque de taktik bakımından zayıf olunca İspanya, yetenekleri aslında sanıldığı kadar sınırlı olmayan disiplinli Amerika karşısında yenilgiyi aldı. Maçı izledim mi? Hayır. Ama bunun olması sürpriz geldi mi bana? Hayır. İnsanoğlu ne yazık ki biraz gösterişe tapan bir yaratık. Çünkü daha bugün yeni(!) keşfedilen Onyewu, 2006 Dünya Kupasında olağanüstü bir performans sergilemişti nazarımda. Amerika Milli Takımı eğer biraz özgüvenini arttırır ve McBride gibi takımın sorumluluğunu üstelenebilecek bir forvet yaratırlarsa - ki bunun Altidore olma ihtimali oldukça fazla - önümüzdeki turnuvalarda çok daha başarılı bir Amerika görmemiz olası.

Kerem dedi ki...

Niye ABD? Iste bu yuzden:
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalYazarYazisi&Date=&ArticleID=942538