30.06.2009

Worldwide Soccer Manager 2009?


Blog olarak yillardir Championship Manager'i ve onun turevi Football Manager'i tutkuyla oynariz. Ben sahsen kendimi bu zararli aliskanliktan 3-4 sene once kurtardim, ama biliyorum ki aramizda FM'yi hayatindan tamamen cikaramayanlar var. Bunun farkina gecen gun Volkan'dan gelen mesajla vardim: "Yaw adamlarin oyununu yillardir oynuyoruz bari orijinalini alalim. Gelirken bana FM 2009'u getirir misin?" O anda klavyenin karsisinda gozlerim yasardi, elimi agzima goturup icimden cikan hickirigi zor durdurdum. Evet buyumustuk. Beni sasirtan sey sirf Volkan'in bu istegi degil, benim de bu istegi normal karsilamamdi. Emege saygida tabi kusur etmezdik hic ama sonucta ogrenci adamin orijinal oyunla ne isi olurdu. Fakat, iste bir donem de boyle kapanmis oldu. Aldim orijinali. Bir de soz aldim Volkan'dan, Istanbul'a donunce siftahini beraber yapmak icin.
Bu arada yukaridaki konuyla alakasi olmayan bir soku da oyunu satin alirken yasadim. Amerika'da Amazon'a girip 'Football Manager 2009' yazinca insanin karsisina pek bir sey cikmiyormus onu farkettim. Sonra altlardaki baglantilardan birinde 'Worldwide Soccer Manager 2009' gorunce once bi guldum. Ne sacma oyun ismiymis diye. Fakat bir daha dikkatli bakinca anladim ki uzerindeki resim FM ile ayni. Su dakikada tahmin ettiginiz gibi WSM 2009, FM'nin Amerika versiyonuymus. Neyse Volkan'a Amerika'dan taze, en orijinal oyunu getiriyorum. Arsivlik bir eser. Uc yildir Amerika'da yasiyorum, futbol yerine 'soccer' denmesine alistim. Fakat niye 'Worldwide'? Yoksa Amerikalilar 'soccer' sadece Amerika'da oynaniyor zannetmesin diye mi? Bilen varsa lutfen anlatsin.

5 yorum:

serdark dedi ki...

bence guzel pazarlama olmus. ben de alistim futbol a soccer denmesine ama amerikalilar sever boyle: "worlwide" m bakin bunu dunya oynuyor, hani bilmediginiz bir olay diye sizi yemiyoruz, avrupada ne varsa aynisi! al sende oyna.

Fethi dedi ki...

bende arkadasin gibi bu sene korsan yerine orjinalini alicam,onca sene oyunlarini oynadik adamlara para kazandirmadik diye dusunup gidip parayi orjinaline yatirdim oda bozuk cikti hala gidip degistiricem:)

KralCan dedi ki...

Football Manager sanırsam eskilerde bi Alman oyununun adıydı. Hani böyle takımın gideceği kampı felan seçiyodun. Paran azsa örümcek ağlı bi otele gitmek zorunda kalıyodun. Fena da bi oyun değildi hani.

Neyse sonuç copyrayt mopirayt aga, asıl sebep bu yani benim hatırladığım ((CM'yken bi problem yoktu yani)).

Bu arada siyah karton sleeve içinde siyah cd üstüne kırmızı yazılı bi orijinal CM'ım vardı benim. Önal'a da verdiydim hatta ((korsanlık işte napalım)). Fakat CM 98 miydi neydi hatırlayamıyorum. İşte ilk orijinal CM odur Türkiye'deki :P

Eren dedi ki...

Örümcek ağlı oyun 'The Manager' olmasın? :) CM'nin atasıdır o oyun..

Volkan dedi ki...

Bundesliga Manager ve The Manager ikilisi aslında bahsedilen oyun. Amiga'da ilk çıkan versiyonunda sadece alman ligi vardı, sonra amiga ve pc için the manager adıyla ingiltere ligleri versiyonunu piyasaya sürdüler.

O adamın adı neydi bu arada? Sleuwenhoek miydi?