22.08.2009

Keita'dan Gurcan Bilgic'e Sevgiler ile II



Keita'nin transferinin aciklandigi gun, Turkiye'deki spor yazarlarinin yarisindan cogunun Keita hakkinda hic birsey bilmedigine adim kadar eminim. Kalan spor yazarlarinin diger yarisininda transferi duyduklarinda bu futbolcunun Barcelona'da oynayan orta saha oyuncusu Keita oldugunu zannetiklerini dusunuyorum. (Ugur Meleke, Mert Aydin, Bulent Timurlenk'i bu yazarlarin arasina tabiki koymuyorum) Durum boyle iken Gurcan Bilgic'in hic bilmedigi bir oyuncu hakkinda yorum yapmasini gercekten anlayamiyorum. Gecen sene Lyon'un kullanmak istemeyip bize sattigi Milan Baros'un performansini ortada iken boyle bir yaziyi niye yazma geregini duydugunu cok merak ediyorum (Baros, Galatasaray'a 12 ay once transfer edildi ve yaklasik 30 gol atti)

Kendi adima, Brezilyali Lincoln macerasini yasadiktan sonra Elano icin yorum yapmak icin cok erken oldugunu dusunuyorum. Yetenek olarak Deivid'in arkasinda olup olmadigini dusunmekde herkes ozgurdur, tartisilabilir ama tartisilmayacak tek sey Elano 'nun diger hucum oynayan Brezilyali'lardan ayiran en buyuk ozelligi sahada oynadigi surece kacak guresmeyen, caliskan ve fiziki devamliligi oldugundan dolayi savunma yababilen bir orta saha oyuncusu oldugudur. Hatta kendisi icin is ahlaki ve disiplinininden dolayi Brezilya Milli takimi icindeki Alman oyuncu diye soz edilir.

Kendisi hakkinda tek soylecegim sey Dunya'da en iyi 5 penalticidan biri olarak gordugum Alex de Souza'dan sonra Turkiye'nin en iyi 2.ci penalti atan futbolcusu olacagidir.

Gurcan Bilgic' in Keita ve Elano hakkinda yazdigi yaziyi asagida okuyabilirsiniz

Keita ve Elano
Galatasaray'ın yeni transferleri çok sansasyon yarattı. Alıcı gözle baktığımızda Keita'nın sezonu büyük hayal kırıklıkları ile geçirmesi kaçınılmaz gibi. Gaziantep'te sahada yoktu. Hücum aksiyonlarının içinde rol almayı bırakın, top kayıplarıyla rakipten bile oynadı diyebiliriz.
Peki düzelir mi?Lyon böylesine bir oyuncudan vazgeçtiğine göre, Galatasaray'ın da işi zor.Elano ise duran top ustası. Ama tempo sıkıntısı var ve yine takım savunmasında özverili değil. Yetenek olarak Deivid'in önünde mi diye düşünüyorum. Bence değil. Şöhretleri olan oyuncular ama, o kadar. Zaman kimi haklı çıkartacak göreceğiz. Fakat Galatasaray'ın yükünü yine Arda çeker.Bu oyuncuların milli olmasına gelince... Kleberson ve Ricardinho da geldiklerinde milli takım oyuncularıydı.

1 yorum:

Volkan dedi ki...

"Şöhretleri olan oyuncular ama, o kadar."

Sanki şöhret oturduğun yerden futbol oynamadan geliyor...