28.10.2009

Çirkef Bilica - Christian'a Ne Demeli?


Bilica'nın bu ilk marifeti değil. Bu yazının sebebi disiplin kuruluna gönderilmesi de değil. Hatta maçtan önce Eren'e söylüyordum,Bilica Lugano'dan daha çirkef diye. Zaten hareketleriyle kendisini hemen belli etti. Onun bu sene oynadığı neredeyse her maçı izledim. Oynadığı futbol konusunda şüphelerim olsa da iyi bir defans oyuncusu olduğunu biliyorum, özellikle de eldeki oyunculara baktığımız zaman. Fakat hemen her maç yaptığı centilmenlik dışı hareketler çok canımı sıkıyor.

Fenerbahçe takımının olağan şüphelileri Lugano ve Emre bile sakinken, daha dün takıma gelmiş Brezilyalı'nın bu hareketleri sizi bilmem ama benim oldukça sinirimi bozuyor. Dikkat edin pozisyonun içinde olsun olmasın, Bilica bi yerlerden yetişip karşı takım oyuncuları tahrik edecek hareketler yapıyor, ya sözle ya da fiziksel olarak. Lugano'nun kötü kalpli olduğuna inanmıyorum. Kibarca söylemek gerekirse, sinirleri bozuk bir insan sadece. Fakat Bilica'dan o kadar emin değilim. Kimse Fenerbahçe'den Fair Play ödülünü beklemiyor, özellikle de elimizdeki kadroyla. Fakat antipatik olmanın da bi alemi yok.

Son olarak, Christian'ın bu maçta yaptıklarını tasvip etmek imkansız. Arda'yla olan polemiğini maçın içine taşıyarak çok profesyonel bir oyuncu olmadığını gösterdi. Ama ne yalan söyleyeyim seviyorum adamın oyununu. Daha önce de pek bir çirkefliğini görmedim. Umarım istisnai bir olaydir.

10 yorum:

SirEvo dedi ki...

Sivas'ta bu kadar çirkef değildi bu herif, formayla alakalı bir şey mi acaba? :)
Şaka bir yana, ne kadar çirkef olurlarsa olsun hiç ceza falan almıyor bu adamlar. Dİğer takımlara da keşke bu kadar musamma gösterilse, ama nerdeeeeeee

TA dedi ki...

bütün çirkefleri toplamış fener.emre-lugano-cristian-bilica

fenerin kendisi zaten çirkef.çirkefler kendi yerlerini bulmuşlar.

Gökçe dedi ki...

T.C. gibi insanlar yuzunden bu Turk futbolu bu halde, ne zaman bunlari temizleriz ki cok zor. O zaman huzur buluruz. Burasi objektif bir blog yazdiklarinin seviyesine dikkat et...

Volkan dedi ki...

@Gökçe,

Bence böyle yorumların olması da iyi, yoruma onayı ben verdim. Yorumların seviyesi, hakarete girmediği sürece yorumcunun insiyatifidir.

Bu yazıdan Fenerbahçe çirkeftir anafikri çıkartılamaz. Demek ki, okumadan yorum yapmayı, düşünmeden söylemeyi, yargılaman infaz etmeyi sevenler de bu blogu takip ediyor. (okuyor demiyorum, çünkü okusa bu tarz yorumlar herhalde yapmazdı.)

Kerem dedi ki...

Valla Lugano'ya Emre daha once bayaa bi ceza aldi benim bildigim kadariyla. Bilica'nin da alacagi kesin gibi. O yuzden hic ceza almiyor demek ne kadar dogru bilmiyorum. Cirkeflik konusunda eminim her takimin fanatigi T.C. gibi dusunuyodur. Daha orijinal yorumlar beklerdim.

07GENÇLİK dedi ki...

bence sivastaykende böyleydi ben gecen sezon antalya sivas macında sinir olmustum cok cirkefti.ayrıca her takımda hırsıyla oynayan adam vardır ama hırsla cirkeflik farklı seylerdir bence.saygılar

Alper Öcal dedi ki...

Birkaç istisna hariç Brezilyalılar saha içinde görünmeyen yerlerde bu işleri genellikle yaparlar.

Cristian daha yeni alışıyor ülkeye, huyunu suyunu öğrensin daha fazla yapacaktır. Transfer olduğu zaman profilini yazdığımda belirtmiştim.

Kerem dedi ki...

Brezilyalilarin bu konuda kotu unleri oldugu dogru. Fenerdeki Brezilyali fazlaliginin yan etkilerinden biri de belki bu olacak. Fakat Alex'in kaptanliginin bu tarz hareketleri denetleyebilecegi de unutulmamali. Sonucta Roberto Carlos'da dahil butun Brezilyalilarin Alex'e buyuk saygisi var.

Unknown dedi ki...

vay be, neymis bu fenerbahce... tarihin en cirkef takimini kuran gs degilmis sanki bir kac sene oncesine kadar, herkes bilica'ya, christian'a saldiriyor. arda degil sanki her mac tekme atan, kufur eder, ayhan zaten sutten cikmis ak kasik, boksor keita da tahrik oldu.

ayip bu kadar at gozluguyle bakmak olaylara

Kerem dedi ki...

Ozelestiri yapabilmek onemli bir meziyettir. Galatasaray'da gordugumde begenmedigim bazi ozellikleri (Arda hakkinda yazmistim daha once) kendi takimimda gorunce de ayni sekilde rahatsiz oluyorum.

Ayrica Fenerbahce'yi elestirmek de, Galatasaray'i ovmek olarak anlasilmamali. Fakat takimzanlik (partizandan uyarladim) bizde cok ust seviyelerde oldugu icin, elestiriye tahammul de bir o kadar az oluyor.