26.10.2009

Fenerbahçe Sertleşti - PG13


Öncelikle erotik göndermeli başlıktan dolayı özür dileyeyim. Ama yüzeysel bir Freudyan bir bakış açısıyla her şeyi cinselliğe ve şiddete indirgediğimizi kabul edersek, sertleşmek pek de yanlış bir tabir olmamalı. Zaten futbol jargonumuzun üçte ikisinin karşı takımın ve bütün ailesinin ırzına nasıl geçtiğimizle ilintili olması da bunu kanıtlıyor. Dünden beri bir sürü yorumcu Fenerbahçe'nin sert oynadığını ve bunun ne kadar da güzel olduğundan bahsediyor. Sert oynamak kabul görüyor günümüz futbolunda. Sahada ezebedi (yazım hatası yoktur) rakibini döve döve yenen takımlarını seyreden bir çok Fenerlinin de evlerinde kendi kendilerine orgazmın doruklarına ulaştıklarını düşünüyorum. Daha fazla uzatmaya gerek yok bu hikayede Fenerbahçeyi dev bir penis canlandırıyor.

Zico döneminden beri istisnalar hariç yumuşak, daha doğrusu pasif olarak seyrettiğimiz Fenerbahçe dün sahada agresif futbol anlayışının en iyi örneklerinden birini verdi. Genelde rakiplerinin sertliğinden yakınan bir takım için ilginç bir değişim. Fakat ilerisi için Galatasaray maçını ne derecede ölçü almalıyız? Bu sertlik devam eder mi? Neticede Kadıköy'de oynanan Fener-Gasray maçları her iki takım içinde hemen herzaman sapkın gözlem ya da aykırı değer olmuşlardır. Bu sorunun cevabını ilerleyen haftalarda göreceğiz ve hatta önümüzdeki maçlara bakacağız. Fakat en azından dün gece sertleşme sorunu yaşamayan Fenerbahçe, o kadar şanslı olamayan bir çok taraftarının gönlüne su serpti. Sırf bunun için bile teşekkürler Fener!

2 yorum:

íí dedi ki...

ben bu yaziyi sevmedim kerem dogrusu. hem daha ilk cumlede ozur dileyeceksen niye atiyorsun ki o basligi :)

Kerem dedi ki...

Yazı teknigi ya da taktigi olarak bloga hırsla giren bir izleyiciyi yumusatma amacıyla ozur dilemiştim. Dikkat edersen sonra heyecan yavas yavas tekrar artıyor ve ilk paragrafın sonuna dogru nakavtlık darbe geliyor.

Cok da ciddiye almamak lazım ama gerçekten futbolu yazıdaki gibi goren insanlar cok. Zaten bu yuzden bu kadar cok zevk alıyolar kalitesiz futbolu seyrederken.