15.11.2009

Genom Projesi'nden Son Gelişmeler

Son yıllarda duyduğum en boş spor(!) haber(!)i...
(14 Kasım Cumartesi, Sabah gazetesinden)

DNA'SINDA CİMBOM VAR

"Arda'nın Galatasaraylılığı"na genetik kanıt! DNA'yı oluşturan maddelerden adenin, timin ile, guanin de her zaman sitosin ile eşleşiyor. Ortaya da A.T ve G.S çıkıyor: Arda Turan ve Galatasaray
Genetik bilgi aktarımını sağlayan nükleik asitlerin içeriklerine göre ve en yaygın nükleik asitler DNA ve RNA'yı oluşturan maddeler incelendiğinde Arda Turan doğuştan Galatasaraylı çıkıyor! DNA'yı oluşturan dört ana madde adenin, timin, guanin ve sitozin. Bunların DNA'da birbirlerine bağlanma sıraları ise Arda Turan'ın şifresini veriyor. Çünkü DNA'da adenin her zaman timin ile, guanin de her zaman sitosin ile eşleşiyor. Bunları bu sırayla şifreleri olan baş harflerine göre dizince de ortaya "A.T." ve "G.S." çıkıyor; yani Arda Turan ve Galatasaray. G.Saray'ın altyapısından yetişen, kısa süre içinde takımın yıldızlarından biri haline gelen ve kaptanlığa kadar yükselen Arda Turan her yerde koyu bir Galatasaraylı olduğunu söylemekten çekinmiyor.

ARDA: HOŞ BİR TESADÜF
Hatta zaman zaman basketbol maçlarında tribünde görülüyor; sarı-kırmızı renklere gönül vermiş taraftarlarla tezahürat yapıyor. Verdiği röportajlarda "G.Saraylı futbolcu değilim sadece, aynı zamanda G.Saray taraftarıyım" veya "Galatasaray'dan başka Türk takımı mı; Allah bana o günleri göstermesin" demiş bir futbolcu Arda... Arda'ya bu haberle ilgili görüşlerini de sorduk. Milli futbolcu şu yorumu yaptı: "Genetikle, DNA ile aramın iyi olduğunu iddia edecek değilim. Bu işlerden anlamam. Birisinin bana 'Senden daha iyi Galatasaraylıyım' demesi zor. Eğer diyecekse o kişiyle uzun uzun oturup konuşmamız lazım. Anlattığınız DNA olayı için; tesadüf herhalde ama öyleyse de hoş bir tesadüf' diyebilirim."

1 yorum:

Volkan dedi ki...

Sabah gazetesinin de Genomdan anladığı ancak bu kadardır.
DNA'yı kabul edip, onun üzerinden geliştirilen genetik farmukolojinin bayraktarlığını yapan Amerika'ya tedavi için gitmeyi "Rabbime Sordum Cleveland dedi" bahanesine indirgeyenlerin güdümündeki bir basın kuruluşunun bilimden de spordan da anladığı bu kadardır.

Genetiğe, mutasyona bir şey demeyen, hatta GDO'yu tartışan; ama iş evrime geldi mi beyni dışında her yerinden argüman çıkaran insanlara yakışır bir haber doğrusu. alan memnun satan memnun durumu var, yakında ardanın dna dizilişinden gayin-sin de çıkarırlar merak etmeyin.

Ay'da su bulundu haberinden eminim daha çok okunmuştur bu haber, gerçekten kimin projesi ise tebrik ediyorum sonunda istedikleri kıvama geldik; çalış çalış ibadet et, çalış tekrar, sorgulama, sorma, düşünme, sualden hikmet çıkmaz nasılsa, sonunda da nalları dik, arkandan helal olsun desinler.

enayiliğine helal olsun hakkaten...