14.11.2009

In Rijkaard We Trust‏




Galatasaray Teknik Direktörü Rijkaard, Avrupa’da Top 15’e girdi. Hollandalı hoca, GOAL Dergisi tarafından, Avrupa’nın en iddialı 15 teknik direktörü arasında gösterildi. Jagerskiold Nilsson’un kaleme aldığı araştırmada, Rijkaard, dünyaca ünlü teknik adamlar arasında 10. sırada yer aldı.

Haberde, tecrübeli hocanın, Barcelona’da çok büyük başarılar elde ettiğine dikkat çekilerek, “Barça’nın, kazandığı kupalar için Rijkaard’a teşekkür etmesi gerekir. Hücum futbolunu benimseyen Rijkaard, 2003’te Katalan ekibine gittiğinde kulüp 1999 yılından beri hiçbir kupa kazanamamıştı. Rijkaard yönetiminde zamanla her şey değişti ve Barça, Hollandalının ilk sezonunda ligi ikinci bitirdi. 2004-05’te Barcelona, La Liga’da şampiyon oldu. 2005-06’da ise hem La Liga’da hem Şampiyonlar Ligi'nde zafere ulaştılar. Başarının temel taşı Rijkaard’dı” ifadeleri kullanıldı.

Araştırmada, Hollandalı teknik adamın, Barcelona’ya çok önemli genç yetenekler kazandırdığı da hatırlatılarak, “İniesta, Valdes ve Messi gibi eşsiz oyuncularla bugünün Barcelona’sının temelini attı. Galatasaray geçen yıl en iyi alışverişini Rijkaard’la anlaşarak yaptı” yorumunda bulunuldu.



1 yorum:

Kerem dedi ki...

birinci sirada kim var acaba? yoksa hierarsisi olmayan bir liste mi?