15.12.2009

Ayın En İyi Geri Dönüşü Kanada Futbolundan


Bu hafta Fenerbahçe ve Galatasaray'ın muhteşem geri dönüşlerinden sonra herkes Beşiktaş'tan da benzer bir galibiyet bekliyordu fakat olmadı. İyi ki de öyle oldu çünkü belki de maçlar yüzünden kalp krizinden nanaykente gidenlerin sayısı biraz daha artacaktı. Geri dönüşler her zaman heyecan vericidir ve uzun zaman hatırlanır. Mesela 4-3lük Fener-Gasray maçı ya da Liverpool-Milan Şampiyonlar Ligi finali gibi. Fakat bu ayın en iyi geri dönüşü ligimizden ya da bildiğimiz futboldan değil, Kanada futbolundan geldi.



Kısaca anlatmak gerekirse Kanada futbolu puanlama sistemi ve bir kaç ufak detay dışında Amerikan futboluna oldukça benziyor. Amerikalıların Superbowlunun Kanada versiyonuna da Grey Cup deniyor. 2009 Grey Cup (Bu yıl 97.si düzenleniyormuş bu arada) Montreal Alouettes ve Saskatchewan Roughriders arasında oynandı. Maçın son çeyreğinde Saskatchewan 27-11 öndeydi fakat Montreal bu farkı inanılmaz bir şekilde 10 dakika içinde kapayıp maçın son anlarına 27- 25 geride girdi. Son saniyede 3 puanla maçı kazandıracak 'field goal' denemesinden sonuç alamayan Montreal için bütün hayaller tam yıkılmak üzereyken, hakemin faul kararı herşeyi değiştirdi. Son saniyedeki atış sırasında Saskatchewan takımında sahada olması gerekenden bir fazla oyuncu tespit eden hakem atışı tekrarlattı. İkinci denemeden başarıyla ayrılan Montreal maçı 28-27 kazanmış oldu.

Bu muhteşem geri dönüş sonucunda Montrealliler sevinçten çılgına dönerken, Sasatchewanlılar haklı bir şekilde yıkıldılar. Maçın en kritik anında böyle amatörce bir hata yapılması ne kadar komikse, hakemin bunu yakalaması da çok ölümcül bir hareket oldu. İlginç bir şekilde Saskatchewan takımı hangi oyuncunun fazladan sahada olduğuyla ilgili sessizliğini koruyor.





Maçın önemli anları için tıklayın


0 yorum: