22.09.2008

Aramiza tekrar hosgeldin Cassio Lincoln


Bundesliga gibi bir ligde yilin yabanci futbolcusu secilmis Schalke'nin oynadigi 130 macin 116'sinda sahaya cikmis Lincoln gecen sezon Galatasaray'da ilk 5 mac takima biraz katki yapmis daha sonrasinda kendi acisindan sezonu kapatmis idi.

Transfer edildigi gun Lincoln'u tarif etmem istense attigi goller ve assistler disinda rakibine pres yapan, adam kovalayan bunun yaninda asist ve goller atan ender 10 numaralardan biri diye tarif ederdim.

Bildigim Lincoln cok degil, 3 sene evvel Fenerbahce'nin Schalke ile 3-3 berabere kaldigi macda orta sahada oynadigi mukemmel futbolunu attigi 2 gol ile suslemisdi.

Lincol'dan,Turkiye'nin en iyi 10 numarasi olan Alex De Souza'nin istatistiklerini beklemesem de takima Sasa Ilic kadar katki yapmasini bekliyorum. Cunku Lincoln, Sasa Ilic'den cok daha kaliteli bir oyuncu.

Umarim bu kipirdanisin devami gelir ve gecen sene hic bir sey yapmadigi halde kendisini karsiliksiz destekleyen taraftarin kalbini kazanir.

10 yorum:

Kerem dedi ki...

Ben o Schalke-Fenerbahce macina gitmistim. Lincoln hakkaten iyi oynamisti ve hemen klasik olarak medya tarafindan Alex ile karsilastirilmisti. Ters tarafa bakip pas verme hareketi eglendiriyo beni.

Gökçe dedi ki...

Alex'le karsilastiranlar su an psikolojik tedavi goruyor, Allah carpar:))

pvdElectro dedi ki...

Lincoln eğer top oynarsa şuan Türkiye'deki hiçbir 10 numara onun kadar başarılı görülmeyecek.
Lincoln'ü besleyen Kewell-Arda-Topal-Linderoth var bu diğer takımlarda bu kadar zengin değil.
İleri uçta da son günlerin en iyisi Baros ve Nonda olacağı için asist kralı olabilir bu sezon buda Lincoln'ü iyi yapacaktır. Bu istekli ve arzulu Lincoln'ü sene başından beri beklemiştik o kıpırdanmayıda görünce isteyince oluyor diye düşünüyoruz.
Umarım bunun ardı kesilmez, kendini bulma yeri gibi görünen Galatasaray'ımızda hiçbirşey hayal değildir.

Figueres dedi ki...

Yalniz Lincoln yilin futbolcusu gecilmedi Almanya'da. Bununla ilgili benim blogda da bi yazi vardi, bikac yorum gelince iyice baktim. Su ana kadar Almanya'da 2 defa yabanci oyuncu yilin futbolcusu secilmis; 2004te Ailton, 2008de Ribery. Lincoln ise Almanya genelinde degil Schalke'de yilin futbolcusu secilmis 2005te. Ayrica Kicker da 2006da Bundesliga'daki en iyi 5 oyuncu olarak aday gostermis. Fakat nedense TRde yilin futbolcusu secilmis diye laflar dolasip milleti yaniltiyorlar.

SK dedi ki...

Turkiyede'ki Lincoln ile Alex'i karsilastirmaya calisani allah carpar orasi kesin.

Turkiye'de oynamis, Alex'i karsilastirabilecegim bir oyuncu vardir oda Gheorghe Hagi'dir. Zamanim oldugunda bunu konu ile ilgili bir yazi yazmayi dusunuyorum.

figures Lincoln icin verdigin bilgiler icin tesekkurler.

Gökçe dedi ki...

Alex ile Hagi'yi karsilastiracak veri yok elimizde. Benim sahsi gorusum Hagi Alex'in tirnagi olamaz ve gelmis gecmis en iyi oyuncudur ama bir Galatasaray'li icin de Hagi en iyidir.

pvdElectro dedi ki...

@SK
@Garrincha

Alex hangi büyük maçı tek başına aldı? Sadece takım adı ve yaptığı işi yazmanızı rica ediyorum.

pvdElectro dedi ki...

Hagi ile Alex arasındaki fark çok açık.
Hagi oynar ve oynatır.
Alex ise sadece oynamaya çalışır.

Alex önce Avrupa da 2 kupa getirsin takımına sonra konuşalım.

* Kulüp
-Avrupa Süper Kupa (2000)
-UEFA Kupası (2000)
-Romanya Ligi Şampiyonluğu (1987, 1988, 1990)
-Romanya Kupası (1987, 1989)
-Türkiye Süper Ligi Şampiyonluğu (1997, 1998, 1999, 2000)
-Türkiye Kupası (1999, 2000)
-Türkiye Cumhurbaşkanlığı Kupası (1997)

* Milli
-1984 Avrupa Şampiyonası (Fransa)
*1990 Dünya Kupası (İtalya )
-1994 Dünya Kupası (ABD)
-1996 Avrupa Şampiyonası (İngiltere)
-1998 Dünya Kupası (Fransa)
-2000 Avrupa Şampiyonası (Hollanda-Belçika)

* Bireysel
-1985 Romanya’da Yılın Futbolcusu
-1986 Romanya Ligi Gol Kralı
-2000 Romanya’da Yılın Futbolcusu
-2001 Türkiye ’de Yılın Futolcu
-2007 yılında dünyanın ilk yüzdeki efsane oyuncu listesinde 25.cı sırada yer almıştır.
-2007 Romanya’nın efsane oyuncusu seçildi.

Figueres dedi ki...

@ Garrincha
Hagi Alexin tirnagi olamaz yorumu biraz insafsizca olmus. Alex iyi topcu, istatistikleri muthis, tamam. Fakat unutmayin ki Alex TRye 27 yasinda geldi, Hagi 30. Hagi en verimli zamanlarini Real'de, Barca'da gecirdi. Belki GSye 27sinde gelseydi, su yaptiklarindan da fazlasini yapacakti. Ya da bakalim Alex 35ine geldiginde Super Kupa finalinde Roberto Carlos'a feyk atabiliyor olacak mi? Biraz da bu kontext icinde dusunmek lazim karsilastirma yaparken.

Gökçe dedi ki...

@figueres:

Abi oncelikle ikisini karsilastirmak icin elimizde eyterli veri ve done yok demistim bunda israrliyim. Sen demissin Hagi 27 yasinda Ispanya'di Alex 35'te ne yapacak... Bunun cevabini bilmiyoruz, ya sence su sorunun cevabi ne olurdu: Arkasinda Emre, Okan, Suat onunde Arif ve Hakan Sukur ile o zamanin Galatasaray'inda oynasa Alex ne olurdu? Gulumsedin degil mi:)) Bir de simdiki Alex'i dusun arkasinda Selcuk Deniz var:)... Neyse ben ikisinin karsilastirilamayacagi kanisindayim. Ama karsilastirmam gerekirse diyorum terbiyesiz, kufurbaz, oraya buraya tukuren efendim gencecik cocuklarinin bogazina caktirmadan diresek atan, otobusten sarkip kendi taraftarina Hirsizlar diye bagiran adamla Alex'i karsilastirani tekrar ediyorum Allah carpar:)). Simdi bu Hagi dedigimiz adam kotu oyuncu mu, hayir nefis bir adam bence. Ama misal R. Carlos gibi degil. R. Carlos Turkiye'ye gelmeden once 10 kisiden 8'i herhalde tum zananlarin en iyi sol bekine onu yazardi tartismasiz simdi Fener'de oldugundan degisir:)) Ancak Hagi icin boyle bir durum yok. Alex'in icin hic yok. Onun icin benim icin en iyi Alex tartismasiz, senin icin Hagi. Saygi duyarim...