15.09.2008

Omer ve Ghandi



Futbol ile siyaset arasindaki iliski uzerine eminim cok seyler yazilmis konusulmustur. Yakin zaman once yasadigimiz, Unakitan-Eskisehirspor, Gokcek-Ankaraspor, ya da diger onlarca belediye baskani ve sehrin futbol takimi cesitlemelerinde gordugumuz gibi asil olan politikacilarin futbolu secim amaclarina arac etmeleridir. Bu basli basina bir makale konusu olabilir, ama benim aklima gelen sey bambaska. Galatasaray-Antalyaspor macinda kaleci Omer'in seyirciye tepkisi cok hosuma gitti ve pasif direnisin miri olan Mohandas Ghandi ile Omeri ayni cercevede gostermenin ilginc olacagini dusundum. Tabi Omer'in yaptigi harekette hic bir siyasi icerik yok ama yine de baski altindaki bir insanin ruhsal durumunu yansitmasindan dolayi cok alakasiz degil. Omer herhangi bir futbolcunun yapacagi gibi (mesela Hasan Sas, Volkan Demirel, Ibrahim Uzulmez) agzindan salya sumuk akarak saldirip kufur edecegine, duvar gibi hareketsiz durarak taraftarin tepkisini bir ayna gibi geri gondermeye calisti. Bu siddet karsiti durusundan dolayi Omeri tebrik ediyorum.

8 yorum:

Gökçe dedi ki...

Omer'in poposunda AKSA Jenaratör yazması da ayrı bir hoşmuş:)

Kerem dedi ki...

adamin enerjisi oradan geliyomus demek

pvdElectro dedi ki...

Bu kadar hareketin ardından nasıl tebrik edilerek buralara taşınabiliyor şaşırmamak elde değil.

Adsız dedi ki...

@pvdelectro:
Sanirim burada tek bir olaydan bahsediliyor, yani Omer'in sahsindan cok yaptigi o anlik hareket tebrik edilen...

Kerem dedi ki...

pvdelectro elestirisinde hakli, Lincoln'un hareketinden ve hakemin kirmizi kartindan sonra Omer'in sukunetini koruyamadigi bir gercek. Ama koray'in da dedigi gibi yazdigim daha cok kameranin yakaladigi bu an uzereydi ve biraz da mustehzi bir yaklasimdi. Omer zaten Ghandi kadar sabirli olsaydi futbolcu yerine dusunur/sosyal bilimci olurdu herhalde.

pvdElectro dedi ki...

Birisi örnek gösterilecekse eğer o insan birşeyin sabrını sonuna kadar göstermeli yada onun arkasında durmalıdır ki emsal gösterilen kişiye hakaret, haksızlık edilmesin.

Örnek gösterilen kişi; 20 Bin Kişiyi küfüre teşvik eden kart gördüğünde ortalığı karıştıran biri.

Ömer & Gandhi hmm çok kötü bir örnek.

Gökçe dedi ki...

@pvdelectro: sanirim herkes sana haklisin dedi. Yazi ise sadece anlik bir fotograf karesine bakis. Uzatmanin manasi yok herhalde...

pvdElectro dedi ki...

@Garrincha
Diğer arkadaşların yazdıklarının devamıdır aslına bakarsan.