6.10.2008

Ajax Kalesi artik Emin Ellerde!!!


Ajax kulubunu yoneten futbol komitesinin 2 kisilikli olduguna ciddi ciddi dusunmeye basladim. Bir tarafda mukemmel bir sekilde isleyen Ajax alt yapisindan dogru oyunculari A takimina monte etmesi ve Ibrahimovic, Mido,Chivu etc gibi transferler yapip daha sonra ciddi paralara satmasi diger tarafta ise Albert Luque, Juanfran etc turu transferler yapan bir futbol komitesi ile karsi karsiyayiz.

Yaptiklari kaleci transferi icin fazla bir yorum yapmak istemiyorum....
Takımdaki kalecilerin bir bir sakatlanması ve yedek kalecilerin tecrübesizliği nedeniyle Hollanda Ligi'nde zor günler geçiren Ajax, Güney Afrika Milli Takımı'nın eski kalecilerinden futbolu bırakma kararı alan 38 yaşındaki Hans Vonk'la anlaştı.

34 yaşındayken Ajax forması giyen ve as takımda 31 maça çıkan Güney Afrikalı kaleci Hans Vonk 38 yaşında bu kez 3. kaleci olarak Hollanda ekibine döndü. Geçtiğimiz sezon Güney Afrika takımlarından Ajax Cape Town'da forma giyen ve bu sezon futbolu bırakma kararı alan Hans Vonk'un acilen Hollanda'ya çağrıldığını ve takımla antrenmanlara başlayacağı bildirildi. Hans Vonk'un Ajax'la kısa süreli bir sözleşme imzalaması bekleniyor.

Ajax'ta takımın ilk kalecisi Maarten Stekelenburg ve yedek kaleci Dennis Gentenaar'ın sakatlıkları ve uzun süre sahalardan uzak kalacak olmaları nedeniyle kaleye 3. file bekçisi Kenneth Vermeer geçiyordu. Ancak Vermeer ligde çıktığı ilk maçta Heerenveen'den 5 gol yemiş ve takımı maçı 5-2 kaybetmişti. Vermeer'in bu maçtaki yedeği ise 18 yaşındaki tecrübesiz Sergio Padt'tı.

0 yorum: