24.02.2009

HOSGELDIN BUYUK KAPTAN BRAVE HEART


BÜLENT Korkmaz kimdir? Böyle başlasam daha iyi olur sanki... Bülent Korkmaz ’saygı’dır... ‘Sevgi’ kavramı Korkmaz için fazla gelir... Çünkü onu sadece G.Saraylılar sever. O da sadece G.Saray’ı... Rakipler sevmez onu... Normali de bu... Ama rakipleri ona saygı duyar.

Bülent Korkmaz’ın G.Saray’a bugünden sonra getireceği de budur, RUHTUR! Sahada saygı duyulan bir G.Saray yaratacaktır. İşini nasıl yapacağını iyi bilir. Çünkü yıllarca o topraklarda bunun için didindi, bunun için çabaladı. Tekmeye kafa sokarken, çıkık omzuyla kupa kaldırırken, kadro dışı kaldığında, evde oturduğunda, başka bir takımı çalıştırırken hep bunu düşündü, bunu planladı. ‘Nasıl G.Saray’ı daha iyi noktaya getiririm?’ sorusunun cevabını aradı...

ŞİMDİ top onda... İş ahlâkı, G.Saray bilgisi, futbol geçmişi ve ruhu Bülent Korkmaz’a yürüdüğü yolda yardımcı olacaktır. Ama efsane 3 numaranın avantajı da dezavantajı da aynı... Fazlaca G.Saraylı olması! Teknik direktör ceketiyle olaylara daha soğukkanlı bakabildiği, formayı adil dağıtabildiği, gücünü orantılı kullandığı anda G.Saray için biçilmiş kaftan olacaktır. Zor bir dönemde giydi ateşten gömleği. Ama o ne zaman huzur içerisinde oynadı ki G.Saray’da? Sürekli ‘tehlike anında camı kırınız’ modeliyle sahaya sürüldü. En kritik anlarda sorumluluk aldı. Şimdi üzerinde forma değil takım elbise olacak. Aradaki dengeyi iyi kurarsa başarılı olacaktır. KORKMAZ’IN eleştireni, beğenmeyeni, köstekçisi de olacaktır. Sakin olmayı, hoşgörülü davranmayı, futbolculuğundaki hırçın görüntüsünü, ruhunu kaybetmemek şartıyla, askıya asmayı da gözden geçirmeli Korkmaz.

ASİL KAN BULUNDU G.SARAY

PERŞEMBE günü Bordeaux ile başlayacak zorlu bir maraton var. Çok çalışan, adil forma dağıtan, takımda ‘kızlara değil’ erkeklere görev verecek bir Bülent Korkmaz bunların üstesinden gelecektir... G.Saray camiasının ve taraftarının yapması gereken formaya ve onu taşıyacak olanlara destek vermesidir. Gerisi gelir. Çünkü G.Saray muhtaç olduğu kudrete, damarlarındaki asil kanla kavuştu.

Gokmen Ozdemir

0 yorum: