7.04.2009

Tansiyonun Çıktığı An

Önce Kayserispor maçı öncesi polisin kontrolsüz müdahalesi ve yaşanan olaylar, arkasından BJK yönetiminin aman ceza almayalım diye yaptığı garip açıklama. Sonrasında da bugün takip ettiğim bloglardan eksibesiktas'ta verilen köşe yazısı linki.

Öyle bir hava yaratılıyor ki, Beşiktaş taraftarı gerilsin de, bir olay çıksın da, sonrasında da BJK alabileceği en ağır cezayı alsın böylece camianın moraller dibe vursun. Gazetelerin hiçbirini okumamamın sebebidir bugün eksibesiktas'ta verilen kose yazısı. Hangi takımın ya da grubun kontrollünde olursa olsun, taraflı spor yazarlığı en sonunda sizi utanç duyulacak noktalara getirir. En kötüsü de siz yazdıklarınızdan utanç duymazsınız, fakat vicdan ve haysiyet sahibi pekçokları bunu sizin yerine fazlasıyla duyar.

"4 polisin yaralandığı" olaylar diye yaşananları geçiştirmek, orada gaz bombaları altında kalanları, 1 metreden tazyikli su yiyenleri, çocuğunu maça götüreyim derken dayak yiyenleri, sadece takıma destek olayım diye düşünürken klübü tarafından yalnız bırakılanları kısacası o gün orada bulunan binlerce kişiyi, onların durumuna üzülen, isyan edenleri de yok saymaktır. Beşiktaş belki 3. büyüktür, bazıları belki de artık büyük takımdan bile saymıyordur, taraftarını sevmeyeni de çoktur, şampiyonluğa oynaması belki bazılarını rahatsız ediyordur ama kimse şunu unutmamalı ki, bu camia nerde nasıl davranması gerektiğini bilen bir camiadır. Birkaç kişinin, "aman bunlara dikkat edin, ne yapacakları belli olmaz" tarzı yorumlarıyla bir kalemde silip atılamayacak bir camiadır. Ve son olarak, "azgın beşiktaş taraftarı"ndan korkanlara kötü bir haberim var, eğer yakından tanıdığım bu camia son 48 saatte tamamen değişmediyse, bu sezon daha çok şampiyonluk yürüyüşü yapacaktır.

Eksibesiktaski yazı icin

Besiktas Yonetimin "özür" yazısı için

P.S. Her ne kadar işin gücün ortasında tansiyonumu tavan yaptırtsalar da, bu yazıyı farketmemi sağladıkları için eksibesiktas blogundaki arkadaslara tesekkürler.

0 yorum: