30.04.2009

Turkcell Super Lig'de Playofflar (mi acaba?)

ABD'deki hemen hemen her spor dalinda sampiyonlar, playoff adi verilen ve normal sezon sonunda gerceklesen seri maclarla belirleniyor. Bu sistem NBA, NHL, MLB'nin yaninda, Amerika'nin futbol ligi MLS'te de uygulaniyor.
Normal sezon sonundaki puan tablosuna gore siralanis, bu playoff serilerinde, puan olarak yukardaki takimlara ev sahipligi avantaji getiriyor. Bu sistem Turkcell Super Lig'de uygulanamaz mi?
Ben bizim ligde bu playoff sistemini gormeyi cok isterim acikcasi. Neden diye soracak olursaniz... Bir kere bence ancak boyle adaletli bir yarisma ortami kurulmus olacak. Ornegin Sivas'ta kisin karla kapli bir zeminde oynayan bir takimla, yaza dogru guzel bir zeminde oynayan bir takim esit sartlarda mucadele etmis olmuyor. Ikincisi sampiyon olmayi hakeden takim bence 3-4 maclik playoff serilerinde karsilastigi takimlara bariz bir ustunluk kurarak sampiyonlugu haketmeli. Ligimizde sikca gorulen hakem hatalarinin puan tablosuna etkisi bu sekilde minimuma iner. Ustelik bu playoff serilerinin yayin haklari her sene basinda yeni ihaleler acilarak yayinci kuruluslara verilirse, bundan gelecek ek gelir de ilk sekizde yer alan kuluplerimize Avrupa'da mucadele edebilmek icin de buyuk bir guc saglar. Bir baska deyisle Turkcell Futbol Ligi'nin marka degeri artar bu sistemle.


Bu sistem ilk sekizde yer alan takimlar icin sampiyonu, son 6'da yer alan takimlar icin de ligden dusecek 3 takimi belirlemek icin kullanilabilir. Bence ligimize buyuk bir renk ve heyecan katabilecek bu sistem icin siz ne dersiniz???

4 yorum:

Eren dedi ki...

uygulanması gereken bir fikir... dediğin gibi fikstür avantaj/dezavantajı minimuma indirilmiş olur.

Volkan dedi ki...

Maç sayısı artacağı için gelirler bakımından kesinlikle olumlu etkisi olur, lakin bu maçlar sezon sonunu zor çıkaran ligimiz oyuncuları için angarya vazifesi görebilir. Tabii UEFA'nın bu konuda herhangi bir engeli var mı ona da bakmak lazım, bildiğim kadarıyla Avrupa'da bu tarz bir lig bulunmuyor.

Gökçe dedi ki...

deszen'in dedigi super klas oyuncularimizin mevcut mac trafigi ile bunu kaldirmalari pek mumkun degil. Ancak ligdeki takim sayisi dusurulurse mumkun olabilir. Ayrica bu olay ligin cehresini ve tum dinamiklerini degistirecektir. Enteresan, dusunmeye deger bir dusunce...

Alper dedi ki...

çok doğru bir fikir böylece herkes lige daha fazla asılır, ben 40a sabitledim düşmücem mantığı silinir...