6.05.2009

Drogba Messi'ye Karsi

Bu aksamki macin gole en yakin isimleri Drogba ve Messi. Barcelona son zamanlarda (tabi Chelsea macini saymazsak) rakiplerine gol atmakta pek tasarruflu davranmiyor. Bu sezon Messi, Eto'o, ve Henry Sampiyonlar Ligi'nde ve La Liga'da kalecilerin kabuslarindan pek cikmadilar. Chelsea ise genelde az yerim az atarim mentalitesiyle oynayan defansif ozellikleri daha gelismis bir takim. Bu sezon Chelsea'nin cok gol attigi takimlara bakarsak genelde ligin alt sirasinda mucadele ediyorlar. Fakat, butun bunlara ragmen Drogba mactan once basin toplantisinda Chelsea'nin gol atma gucunun Barca'dan daha iyi oldugunu savundu. Drogba ne demeye calisti peki? Drogba'ya gore Barcelona'nin iyi golculeri var, Eto'o, Messi, Henry, ve Iniesta cok gol atiyorlar. Ama Chelsea'de ortasaha ve defans dahil butun takim gol atabiliyor.
Drogba'nin iyimserligini bir kenera birakalim (belki de sadece ilk macta kacirdigi golun acisiyla konusuyordu). Istatistikler'e gore bu aksam Barcelona'nin gol atmasi oldukca muhtemel. Katalan ekibi bu sezon oynadigi toplam 55 macin sadece 4'unde gol bulamamis. Bu aralar dunyanin en iyi oyuncusu olarak gosterilen veliaht prens Messi mactan once UEFA.com'da yaptigi soyleside Chelsea'nin kapali oynamasindan yakindi. Messi'ye gore bu aksamki mac da pek acik oynanmayacak. Yine de Chelsea'nin risk almasi muhtemel. Messi, "bizim bosluk buldugumuzda neler yapabilecegimizi herkes cok iyi biliyor," demis. Bu aksam ne olursa olsun en azindan bir gol gorecegimiz kesin. Bu da gecen haftaki mactan sonra insanin icine su serpiyor.

2 yorum:

Gökçe dedi ki...

Parali ve sinirsiz Ingiliz takimlari karsisindaki tum takimlari desteklerim ama Chelsea daha avantajli gibi gozukuyor. Fizik olarak Barselona'ya karsi oldukca ustunler. Barselona'nin bence simdiden efsane olmus orta sahasi karsisinda Gago Diarra ikilisinden cok daha sert ve pis bir orta saha ile karsilascaklar...

Seyredelim gorelim...

Eren dedi ki...

benim de içimde (kötü) bir his var, geçen senenin finalinin tekrarlanacağı konusunda. chelsea yine açık oynamayacak ve ilk maçtaki gibi gol pozisyonu bulacaklar.
manchester-barcelona finali uzun süredir izleyeceğim en iyi ŞL finali olabilir.

Barca'nın büyük eksiği tabi Henry olacak.