2.05.2009

Nefes Al Cep Herkülü

Turgut Özal dönemindeki rüşvet furyasının belki de ülkemize tek fayda getirdiği uygulama olmuştur Bulgaristan’a verilen o 1 milyon dolar. Politik nedenlerle yaşanan sancılı bir dönemin en göz önündeki örneğidir. Futbolda, basketbolda ve birçok diğer spor dalında yerlerde süründüğümüz 80’lerde her 4 senede bir yaşadığımız gururun az sayıda isminden biridir o. Kendisinden belki de daha uzun olan demir barın önüne geldiğinde alt dudağını biraz öne çıkarıp kaküllerini boşlukta sallandıracak, 'altın'a koşan o meşhur ön hazırlık nefesini verecek, ve barı kaldırmadan önce ağzı ‘O’ şekli alacaktır. Gerisi malumdür, bir dünya rekoru daha geliyodur. Hala gözlerimin önündedir o 190 kiloyu kaldırışı...

Bugünlerde hastanede kötü günler geçiriyor, akciğer ve kalbinde yaşadığı sorunlar nedeniyle yoğum bakımda uyutulmuş durumda. Ayrıca 20 gün daha hastanede tutulacakmış. Spor hayatı dışındaki davranışları çok saygı görmese de, en yakın zamanda iyileşip, aramıza dönmesini istiyoruz. Şimdi nefes alma zamanı Cep Herkülü...

1-2 not:
- Koparmada 190 kilo ile, kendisinden bir üst seviyenin dünya rekorundan 7.5 kilo daha fazlalık 'ufak' bir rekoru vardır.
- Ağırlığının 3 katını kaldıran ‘tek’ haltercidir.
- 3 kere üst üste olimpiyat şampiyonluğu kazanan ‘tek’ haltercidir.

3 yorum:

Kerem dedi ki...

90larda onu Atakoy Galeria'da gorurduk zaman zaman. Bowling kisminda takilirdi. Gocmen olan herkese burun kivrilan bir yerde kendini butun insanlara sevdirmek kolay degil. Hatalariyla, dogrulariyla cocukluk idollerimizden biridir. Cabuk iyilesmesi dilegiyle.

13melek dedi ki...

en sondaki bilgi yanlis olmus sanirsam. yunan kakhi kakhiashvili (1992, 1996, 2000) ve yine yunan pyrros dimas (1992, 1996, 2000) de ust uste uc kere olimpiyat sampiyonu olmus halterciler. hadi onlari birak, halil mutlu var (1996, 2000, 2004).

Eren dedi ki...

parmak sürçmesi, hani 'ilk' diyelim de gönlün olsun... zaten 4. denemesi fiyaskoyla sonuçlanmıştı.
artık daha dikkatli yazacam, aramızda debugger var.