14.06.2009

2009-2010 Sonbahar-Kış Koleksiyonundan

Gelecek sezon için birkaç demirbaş takımın resmen açıklanmış veya bir şekilde internete sızdırılmış olası forma dizaynları karşınızda. Barcelona’nın parçalıdan çizgili dizayna geçmesi dışında iç saha formalarında fazla bir stil değişikliği yok.

Manchester United, deplasman forması ile herkese bir flashback yapmaya hazırlanıyor, 1909’a, üzerinde güneş batmayan imparatorluk dönemlerine geri dönmeye hazır olun. Beyaz üzeri kırmızılı forma biraz bahriyeli üniformasını andırdı, ancak kırmızı backgroundlu olan bayağı hoşuma gitti.
Ronaldo’nun yerini dolduracak yeni 7 numaranın belli olmasından sonra resmi olarak piyasaya sürülmeye başlanır tahminen.


Arsenal ise Emirates göğüs reklamını da parliament mavisine boyadığınızda, daha çok akşam puba çıkarken üzerinize çekebileceğiniz bir t-shirt tarzında bir deplasman forması kullanacak. Hani eski sarı forma da kötüydü, ama bu kadar anti-sportif gözüken bi dizayn beklemezdim.

Milan formaları hakkında diyebileceğim tek şey, belki de taraftarın yaptığı ayıpı örtmek için bir vefa örneği göstererek resmi sayfada, pazarlamayı Maldini ismiyle yapmaları. Düşünsenize, seneye Galatasaray formalarının Hasan Şaş, Bülent Korkmaz veya Hakan Şükür ismi ile pazarlandığını.










Chelsea, forma yapısı olarak son derece güzel bir iç saha forması hazırlamış, renklere dokunmadan. Ancak sokakta top oynayan çocukların bile üzerlerine geçirmeyi pek düşünmeyecek kadar kalitesiz bir 3. forma ile karşımıza çıkabilir, tabi eğer internete düşen bu forma dizaynı gerçeği yansıtıyorsa. Çakma Inter forması gibi duruyor.


Liverpool, standart minmal iç saha dizaynının yanına, aynı güzellikte minimalist bir deplasman formasını eklemiş.

Barcelona taraftarı olsam ise bu sezon almak isteyeceğim forması, herhalde kavuniçi-pembe arası gidip gelen 2. forma dizaynı. Tabii ki geçtiğimiz sezonki turkuaz forması bence en güzel dizaynlardan biriydi.












Ve geliyoruz bu sezonunun tartışmasız en çok satılacak formasına... Resmen açıklanmadı ancak Real Madrid’in iç saha forması, çok büyük değişiklikler yaşamayacak. Formanın dizaynından çok dünya çapında kırılacak yeni forma satış rekorunun ne olacağını merak ediyorum...


1 yorum:

Kerem dedi ki...

Hakikaten cok super bir yeni forma yok. Manchester'in formasi guzel olabilir ama tabi bi de futbolcu uzerinde gormek lazim.
Barca'nin pembe olani antreman maclarinda giyilen formalara benzemis. Bu renk bir formanin altina ne renk sort yakisir?? Yine olmamis yine olmamis Barca.. Biz sana boyle mi dedik! 4 puanla yine haftanin rukusu oldu..