26.06.2009

Gokhan Zan Yalakaligi


Radikal'de okudum. Gokhan Zan, Besiktas'tan Galatasaray'a transfer olunca, Hatay'daki koyu de onunla beraber transfer olmus. Koy muhtarinin sozleri oldukca ilginc:

"Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden Gökhan Zan’ın, Beşiktaş’ın ilgisiz kalması karşısında profesyonelce düşünerek Galatasaray ile sözleşme imzalamasını kimse yadırgayamaz. Doğru bir davranışta bulundu. Milli futbolcuya haksızlık yapılıyor. Kendisinin bu sezon Galatasaray’ın da şampiyon olmasında pay sahibi olacağına inanıyoruz. Köyümüzde Beşiktaş bayrakları, yerini Galatasaray’a bıraktı. Gökhan neredeyse biz oradayız."

Tamam bir futbolcu dogdugu yerde cok sevilir ve takimi cok onemli degildir. Ne olursa olsun desteklenir. Gokhan Zan'in da koyune maddi olarak bir cok yardimda ve yatirimda bulundugunu ogreniyoruz haberde. Buraya kadar hersey cok guzel. Ama koyce takim degistirme komedisi nedir ya? Bu kadar mi basit bir sey mi takim tutmak, yoksa maksat sadece yalakalik mi? Avrupa'da Reformasyon'dan sonra bir prens din/mezhep degistirdiginde butun tebasi da onunla beraber degistirirdi. Hatay'in Akdari koyunde de malesef durum boyle.

6 yorum:

Sami dedi ki...

Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez!

firat selcuk dedi ki...

arkadaki kapının da sarı lacivert olması ironikmis biraz :)

Kerem dedi ki...

Hakikaten farketmemistim, bir sari-lacivert eksikti bu hikayede. O da caktirmadan girmis fotografa.

Adsız dedi ki...

Turkiye'de bugun orlando'yu tutanlarin yuzde kaci yarin hidayet orlando'dan ayrilinca orlando'yu birakacak? yalakalik mi? degil. iclerinden cikan biri icin gurur duymak.Elbette o fotograftakilerin hepsi gs'yi tutmuyor, sadece iclerinden cikan birine destek veriyor. bence abartili tepki olmus.

Kerem dedi ki...

@adsiz
Oncelikle ilgin icin tesekkurler. Hidayet konusunda dediklerinde haklisin. Turkiye'deki bir cok insan sirf Hidayet orada diye Orlando'yu destekliyor. Ama kimse Orlando fanatigi degil, Magic formasiyla poz veren de pek yok. Orlando'yu tutmak bir zevk, gurur meselesi.
Gokhan Zan hikayesinde durum biraz daha farkli. Gururla karisik cikar iliskisi de var, cunku Gokhan Zan bu koye maddi yardimda bulunuyor. Tabiki sirf Gokhan Galatasaray'a gitti diye takim degistirenler olabilir. Takim degistirmek de bir tabu degil. Benim karsi ciktigim ve tepki gosterdigim sey olayin abartilarak butun koyun transfer olmasi, muhtarin ettigi laflar vs. Gokhan Zan'in destek oldugu/olacagi bir koyun illa zorla Galatasarayli yapilmasina gerek yoktu bence. Futbolcular profesyonel tabiki. Ama taraftarlarin boyle davranmasi abes oluyor.
Tuncay'i Sakaryali diye orada cok severler, ama Sakarya'nin tamami once Fenerbahce'ye sonra da Middlesbrough'ya transfer olmadi.
Yalakalik lafi agir kactiysa, Gokhan'a ve Cimbom'a yaranma cabasi da diyebilirim ama sozlerimin icerigini pek degistirmez.

Adsız dedi ki...

Hey be akilli biz hataydan taaaa istanbuldaki galatasarayi ,fenerbahceyi yada besiktasi tutmamiza birsey demiyorsun gokhan kardesimizin gittigi takimi tutmamizi yadirgiyorsun,birakin bu isleri kardesim herkes isine baksin ,tabiki kardesimizin oynadigi takimi tutacagiz