1.06.2009

Kazanmak Paylaşmak Demektir

"Bu şampiyonluğu Chicago kentinin çalışan insanlarına armağan etmek istiyorum. Çünkü onlar yaşamlarını kazanmak için bütün gün çalışmak zorunda. Bizim yaptığımız ise onlara yorucu bir günün sonunda yalnızca keyifli birkaç saat geçirtebilmek. Chicago'luların bir başka kente gittiklerinde gurur duyabilecekleri birşeylere sahip olmalarını sağlamak... Bu yüzden, bu kupa bizden daha fazla onların hakkı."
Michael Jordan - Şampiyonluk Konuşması


"Benim için, kaybetttikten sonra seni yenenleri tebrik etmek çok zor bir şey. Ben kazanmaya oynarım. Eğer biri seni yenerse, tebrik etmezsin. Bu hiç de mantıklı değil. Bu bir yarışma ve ben rekabetin içindeyim. Olan bitenden sonra, rakibinin elini sıkmak çok saçma bir şey."
LeBron James - Playoff'lardan elendikten sonraki açıklaması

P.S. Jordan'ın konuşması Yiğiter Uluğ'un yazısından alıntıdır.







3 yorum:

Kerem dedi ki...

Yok artik Lebron..

Her Yol Roma dedi ki...

Jordan olmak o kadar değil, "Yok artık LeBron"un da harcı değilmiş, gördük..

Volkan dedi ki...

Efendi gibi kabullense yenilgiyi, dese ki daha gencim, önümde göreceğim çok şampiyonluklar var, rakibin yolu açık olsun, o zaman bugün onu başka türlü konuşuyor olurduk. Karl Malone, Charles Barkley, Patrick Ewing şampiyonluk yüzüğü göremediler. Jordan ara verince Hakeem de gördü şampiyonluğu, bu insanlardan biri de çıkıp bunu yapmadı, Garnett'in playofflara kalamadığı zamanlar oldu, garibim Boston'da gördü şampiyonluğu. Keşke biraz kolejde oynayıp olgunlaşsaymış.