25.06.2009

Nihat'in Son Dort Sene Istatistikleri


Demiroren "Nihat Besiktas'a hayirli olsun" dedi. Hayir bu adam boyle diyince genelde yanlis cikiyor o yuzden yazmaya korkuyorum. Kesinlikle beklemedigim bir transferdi ama acikcasi oldukca memnun oldum. Nihat ile Besiktas taraftari arasinda cok duygusal bir bag vardi ve Nihat'in geri donmesiyle sanki Besiktas'ta eksik olan birseyler tamamlandi. Nihat tarafli tarafsiz Turkiye'de herkesin sevgisini kazanmis bir oyuncu. Belki uzun zamandir Turkiye disinda oldugundan da olabilir bu. Uzaktaki kiymete biner. Gecen yaz Cekya macindaki golleri hala herkesin aklindadir. Fenerbahce'nin de bir kac sene once onu cok istedigini biliyorduk, ama olmasi gereken oldu Nihat eski takimiyla anlasti. Bundan sonra gelecek soru su? Nihat Besiktas'ta ne yapar? Bunun cevabini bilemeyiz ama son dort sene neler yapmis bakabiliriz:



Nihat'in son dort sene klup takimlarindaki performansi malesef bize pek bir ipucu vermiyor (Resime tiklayarak buyutebilirsiniz). Ozellikle son sene
yasadigi sakatliklar onun takimda duzenli bir yer edinmesini engelledi. Villareal'le bu sene oynadigi 19 macin 11'inde oyuna sonradan girmis. Butun bu mazeretlerin sonucu olarak gecen sene La Liga'da hic gol atamamis Nihat. Bi onceki seneye gittigimizde ise cok farkli bir Nihat portresi goruyoruz. 34 macta 18 gol ve 5 asist. Nihat yine 9 macta oyuna sonradan girmis bu arada. San Sabastian'daki iyi zamanlari kadar olmasa da, La Liga icin cok etkileyici bir performans. Fakat biraz daha geriye gidince tablo cok ic acici degil. 2005/2006 ve 2006/2007' de yine sakatliklar ve basarisiz bir sezon goruyoruz. Sonuc olarak son 4 sezona baktigimizda Nihat'in performansinin dususte oldugunu soylemek icin Galatasrayli yada Fenerli olmaya gerek yok. Demekki ayni gecen sene Fenerbahce'nin Emre'yi alarak yaptigi gibi bir kumar oynuyor Besiktas. Taraftarlarinin ve genel olarak butun futbolseverlerin hosuna gidecek bir kumar bu. Son bir kac haftadaki olumsuzluklardan sonra Demiroren'in de kredisini bir nebze olsun arttiracaktir. Futbol adina konusmak gerekirse, Nihat'in hikayesi umarim guzel bir donus hikayesi olur.

4 yorum:

peykân dedi ki...

Demirören konusunda haklısın ama umarım bu sefer yanıltır... farklı bi takıma gitse buruk bi transfer olurdu beşiktaş taraftarı açısından... umarım hayırlı olur...

Eren dedi ki...

Holosko, Bobo, Nihat, Nobre... iyi hücum hattı oldu BJK'ın. Türk futbolu ve milli takım açısından yurtdışında kalmasını tercih ederdim ancak BJK'a hayırlı olsun.

Volkan dedi ki...

Nihat & Beşiktaş başlığını attıktan sonra gelişen olaylar, transferin yattığını düşünmeme sebep olmuştu. Fakat olaylar ilginç bir şekilde gelişti ve kaptan yuvaya döndü.

Nihat takımda Yusuf'tan sonra hissedilecek lider oyuncu, kaptan karizması gibi problemlerin çözülmesini sağlayacaktır. Kötü de oynasa, gol de atmasa, kredisi sonsuz olan oyunculardan biridir Nihat, gençlere iyi bir rol modeli olacağını düşünüyorum.

Benim tahminim sezonu 10 gol 10 assist ortalaması ile tamamlar.

TroubleShooter dedi ki...

Aslinda bence de Nihat kredisi o kadar bol olan bir futbolcu degil Besiktas acisindan.
Hatta cok sayida Besiktasli'nin da bu transferi yanlis buldugunu dusunuyorum. Forumlardan edindigin intiba, Nihat'in ilerlemis yasi, sik sik nukseden sakatlik problemi ve manevi olarak doyuma erismis olmasi nedeniyle basarisiz olacagini dusunuyor cogu Besiktas taraftari.
Gerci Nihat hirsli bir futbolcu. Yas olarak da futbol zekasi olarak da en verimli doneminde. Bakalim nasil bir performans gosterecek bu sezon.