2.06.2009

Türksün Di mi?

Adam hem yakışıklı, hem de iyi giyiniyor. Ayrıca da yılın en başarılı teknik adamı.
Fotoğrafa aldanmayın.

2 gündür bir Guardiola muhabbeti dönüp gidiyor bloglar aleminde. Adamın belki de hayatı boyunca yaşayacağı en başarılı yılda bütün dünya Barcelona Mucizesine odaklanmışken, bizler de adamın bacakarasına odaklanıyoruz. Hani "Türksün di mi?" karikatürlerinde gibiyiz de, kimse bunu açıkça itiraf edemiyor gibi.
Daha önce de Ahmet Çakar'ın Portekizli bir hakem hakkındaki "alkolik" yakıştırmasından bahsetmiştim. Edirne'ye kadar, aman birileri kızar, dikkat edeyim topuğuma sıkmasınlar, patronum ihale kaybetmesin fazla laf söylemeyeyim tadında yazanlar, Schengen'i kapınca bir anda nedense cesurlaşıyorlar. Burada "adını vermek istediğim çok önemli biri"leri ile, "o kendisini biliyorlar", Edirne'yi geçince bir bakıyorsun Portekiz'in Fifa kokartlı hakemi ya da bu senenin tartışmasız en başarılı teknik direktörü oluyor. Nasıl olsa sallamak kolay değil mi, ne Guardiola'nın, ne Ferguson'un, ne Mourinho'nun ne de başkalarının sizi salladığı yok; içinde bulunduğunuz pislik çukurundan sallayın salladıklarınızı, yabancı olunca hakaret edilebilir değil mi? Aslında bu durum kendi acizliğini kabullenmekten başka bir şey değil, sonuçta burada Guardiola'yı kendi çapında töhmet altında bırakan bir Simon Kuper değil, şekersiz Fatih Altaylı ya da köpürmüş Ahmet Çakar.

Diyeceksiniz birine "gay" demek hakaret midir, bunda büyütecek ne var diye. Doğrudur, cinsel kimlik bir hakaret aracı olmamalıdır, bu düpedüz ayrımcılıktır, fakat cinsel tabuların hala çok geçerli bir toplumla yazılarınızı paylaşıyorsanız, birine gay demek sadece gay demek değildir, ibne demektir, hakir görmektir, yaptıklarını küçümsemek, zayıf görmektir işin toplusu "bok" atmaktır. Ben yıllardır bu toplumda yaşayan ve yazan birinin kelimeleri seçerken, kullandığı dili tartarken "öylesine" davrandığını düşünmem, düşünmek istemem. "Guardiola'nın gay olduğu gerçeğini"(!) sanki herkesin bildiği sırmış gibi, yüzbinlerce tirajlı bir gazetede yayınlamak edep dışıdır ve yalancı pehlivanlıktır. Mesela sıkıysa, cinsel kimliğinden bu kadar emin olduğu, kendisine bir telefon uzaklıktaki kişilerin bazılarını aynı cümlede Guardiola öznesini çıkarıp yerine koysun...

Başıboş çayırlarda pehlivanlık kolay... Size asla okumayacak ya da izlemeyeceklere çamur atacağınıza, onların seviyesine ulaşmaya çalışın önce!

0 yorum: