28.07.2009

Sivas Ligden Dustu


Son iki senedir firtinalar estiren Sivas'in yerinde yeller esiyordu bu aksam ve sonucta resmen olmasa da seklen Sivas Sampiyonlar Ligi'nden Avrupa Ligine dustu. Yanlis hazirlik maci secimleri, gonderilmemesi gereken oyuncular, yeni transferlerin eskilerini aratmasi gibi bir cok sebebi var takimdaki bu dususun. Bir de tabiki teknik direktorun vizyonu. Bulent Uygun Turkiye'de cok basarili bir teknik direktor ama Avrupa arenasi icin biraz daha pismesi gerekecek. Takimini maca yeterince hazirlayamadigi asikar. Yasin icin de ayri bir parantez acmak lazim. Umarim kendini toparlar ve ilerde daha iyi olur. Ama bu mactaki hatalarini Sivas seyircileri uzun zaman unutamayacaktir.
Mac 5-0 bitti ama daha da farkli olabilirdi. Anderlecht ile Sivas'in tecrube farki skora da yansimis oldu. Tarihinin en onemli macinda bes yemeyi hic bir takim istemez. Bu yuzden
Sivasli sporseverlere ve maci seyretmeye gidenlere yazik oldu. Fakat bu skor cok sasirtici olmamali, basariya giden yol her zaman uzun ve cetrefillidir. Sahsi gorusum, bu maglubiyetin Sivas acisindan iyi bir sey oldugu. Sampiyonlar Ligi'nde Sivas'in sansi sifira yakindi, en azindan simdi daha ulasilabilir hedefleri olacak.

1 yorum:

Sami dedi ki...

Bulent Uygun'a kapak olsun