16.08.2009

ANADOLU TAKIMLARININ YAPTIGI ILGIMI CEKEN YABANCI TRANSFERLER


Ariza Makukula-Kayserispor- Yas: 28

1.93 boyundaki dev forvetin 3 buyukler icin ideal bir forvet olmasada bir anadolu takimi icin gayet basarili bir transfer oldugunu dusunuyorum. Bir pivot santforda olmasi gereken cogu ozellige sahip olan Makukula'nin Cangele ile birlikte ilerde iyi bir ikili olacagini dusunuyorum. Kariyerinde 4 kez Portekiz milli takimi formasini giymis olan Makukula birde gol atmis. Ispanya liginde basarili maclar cikardiktan sonra Benfica'ya transfer oldu. Devre arasinda Bolton'a kiralandi ve 6-7 mac oynadi fakat hic gol atamadi.

Ayni ismi gibi ariza cikarmak ile meshur olan Makukula dirsek atmaktan dolayi cok kirmizi kart gorebilir. 2000 yilinda baslayan futbol kariyerinde 11.ci takimi olan Kayseri'de neler yapabilecegini bende merak ile bekliyorum.

Labinot Harbuzi- Genclerbirligi- Yas: 23

Hucuma donuk orta saha oyuncusu olan Harbuzi, Isvec U-21 takiminda oynadi. Genclerbirligini transfer olduktan sonra bile EPL liginden takimlarin transfer listesinde olan Harbuzi alisma donemi atlatir kendini futbola verirse cok ses getirecektir.

Andres Mendoza-Diyarbakirspor- Yas: 31

2008 yilinda Meksika liginin en fazla gol atan 2.ci futbolcusu olan Perulu Mendoza, kariyerininde Belcika, Rusya,Ukrayna ve Fransa liglerinde oynadi. Brugge ile Sampiyonlar ligi maclarinda forma giyen siyahi futbolcu Ac Milan'i 1-0 yendikleri macda takiminin tek golunu kaydetti. Gecen sene gecirdigi sakatliktan dolayi Meksika takimi ile yollarini ayirmak zorunda kalan Mendoza sakatligini atlatmis ise bu sene kendinden cok soz ettirecektir.

Nourdin Boukhari- Kasimpasa-Yas: 29

Sol acik mevkisinde oynadigi halde kariyerinde 50 gol atan Boukari, kariyerinin en guzel gunlerini Hollanda liginde Nac, Sparta ve Ajax takimlarinda yasadi. 29 yasinda Kasimpasa'ya gelmesini cok sasirdigim Boukhari' nin cok basarili bir transfer oldugunu dusunuyorum.


Pablo Martin Batalla- Bursaspor-Yas: 25

Hucuma donuk orta saha oyuncusu olan Arjantinli attigi ince paslari, frikikleri ve calimlari ile Bursaspor taraftarini gozdesi olacagini dusunuyorum.


Young Rok Shin-Bursaspor- Yas: 22

Kore Milli takimi oyuncusu olan Shin, gecen sene devre arasinda gelecek vaat eden 100 isim apoleti ile Bursaspor' a geldi. Ikinci yari oynadigi maclarda iyi maclar cikaran Shin, alisma devresini atlatti. Bu sene ilk 11 elemani olarak oynayacagini dusundugum Rok'dan bir patlama bekliyorum.

Guney Korelilerin en buyuk ozellikleri olan disiplin ve dayanikliligin yani sira cok iyi bir futbol gorusune sahip olan Shin, her iki ayaginida kullanabiliyor. Satilmaz ise Sercan ile cok iyi bir ikili olacagini dusundugum Shin bu sene Bursaspor ile cok can yakacaktir.

Julio Cesar- Gaziantep-Yas: 29

Gercek mevki sol acik olan Cesar ayni zamanda forvet pozisyonunda oynayabiliyor. Bize attigin golden sol ayaginin ne kadar iyi oldugunu soylemeye gerek yok sanirim. Kariyerinin en uzun ve guzel gunlerini AEK'da gecirten Cesar, AEK ile ciktigi 90 macda 35 gol atti. 55.000 kisi onunde Milan ile oynadiklari maci Julio'nun frikikden attigi gol ile kazanan AEK'nin tarihine gecti. AEK taraftari tarafindan cok sevilmesine ragmen gecen sene Rapid Bukres'e satilan Cesar Bukresin ekonomik kriz gecirmesinden dolayi kendini Antep'de buldu. Tabata-Beto- Cesar-Ivan dortlusunun form duzeyi ve uyumu bu seneki Antep'in ligdeki konumunu belirliyecegini dusunuyorum.

James Troisi- Kayserispor- Yas: 21

Sozlesmesinde bir acigi yakalayip 1.000.000 dolara serbest kalan ve Genclerbirliginde oynar iken senelik 200.000 euro kazanan Troisi'nin bu parayi cebinden odemedigini Futbol federasyonu disinda herkes biliyor.

Ayaklarina cok hakim bir sol acik olan Troisi ayni zamanda orta sahanin her bolgesinde cok zorda kalanirsa aniden suratlebilme ozelliginden dolayi yardimci forvet olarakda oynayabiliyor. Orta sahada kaptigi toplardan sonra dikine oynayabilen Troisi' nin Genclerbirliginden cok daha kaliteli bir takim olan Kayseri' de kendini gelistirecegini ve 3 buyuklerin transfer listesine girebilecegini dusunuyorum.

0 yorum: