14.08.2009

Ancak Marca’da


Marca’nın haberine göre Guti Galatasaray’a yakınmış. Avrupa’nın hemen her takımında oynayabilecek kapasiteye sahip Guti’nin Galatasaray’a gelmesini çok isterdim. Ancak Elano, Arda, Keita, Kewell gibi hücum ağırlıklı oyuncuların çoğunlukta olduğu bir kadroda defans hattı kırmızı alarm çalarken, takımın en kaliteli defansif orta saha oyuncusu olan -bu bölgenin tek yabancısı- Linderoth müzmin sakatken, sağbekte hala Sabri bize karabasanlar yaşatırken, son yabancı kontenjanının bu bölgeye harcanacak olması ancak Real Madrid mantalitesine yakın haberler veren Marca’dan beklenirdi. Kaka, Benzeama, Robben, Raul ve Ronaldo’yı aynı anda 11’de oynatıp Xabi Alonso ile Diarra’dan sadece birini takıma koyup ‘siz köle gibi orta sahada sağa sola koşturun, biz bu sırada biraz daha forma satacaz' diyen mantaliteden başka nasıl bir transfer haberi beklenir?

Bakarsınız gerçekleşir de Galatasaray da 4-1-5 sistemi ile sahaya çıkar. Ne olacak, 4-3-3'te orta sahadaki adamları biraz daha ileri çekersin olur biter. Hayırlı işler Ayhan, kolay gelsin Mustafa, bol şans Mehmet.

1 yorum:

serdark dedi ki...

yaziya katiliyorum da, "siz köle gibi orta sahada sağa sola koşturun" cok halisaha jargonu. Adamlar DMC, bu isi yapacaksin yani, ki zaten bu isi yapmak icin oynuyorlar orda ve bu yuzden milyon dolar aliyorlar. Hani halisahada olsak hepimiz ayni parayi veriyoruz bende forvet oynuycam gel sen biraz dmc oyna dersin ama simdi bu adamlara kole demek olmaz. Oldu olacak kale de degismeli olsun casillas da biraz top oynasin..yok oyle. O adamlar kosacak saga sola..