24.08.2009

Diyarbakırlılar Niye Taş Atar?

Diyarbakır deplasmanında Fenerbahçeli oyunculara bilimum maddeler atılmış. Diyarbakırlılar'a kızmak kolay, zaten tribünlerde de pek çok Galatasaray formalı taraftar varmış(!) İlginçtir, bizim İstanbul'da Galatasaraylı olmak, ucu GS Lisesi'ne kadar uzanan bir elitizmin sembolü iken, Ankara'nın doğusunda, hele bir de Kürtsen, bambaşka(!) anlamlara vesile oluyor. Neyse, bu "açılımları" geçelim, acaba Diyarbakırlılar niye bu kadar öfkeliydiler derseniz, ben size ufak bir ipucu vereyim, bundan birkaç yıl önce, Diyarbakır yine Süperligdeyken, İstanbul'a gelir, Fenerbahçe ile oynar, hatta bizim delikanlı Fatih Akyel de yavaştan kendini yeni takımına sevdirme zamanlarındadır, neyse efendim bu maçtan aklımda kalanlar, Fenerbahçe seyircisinin "kahrolsun pkk!" sloganlarıyla rakip takım ve taraftarı tahrik etmesi, ve maçın sonunda Akyel'in rakip takıma dayılanarak, sahada oynamadığını, tribünlere karşı oynamasıydı. Aradan kaç yıl geçmiş, Kürtleri tanıdıklarını söyleyen, "canım benim de Kürt arkadaşlarım var." makamında bayık melodi çalanlar, Kürtlerin ne kadar kinci insanlar olduklarını unutmuşlar, fakat anlaşılan Diyarbakırlı kardeşler, kendilerine yapılanları unutmamışlar ki, kendilerince Fenerbahçelilerden intikamlarını almışlar.

Diyarbakırlılara, hayvan, kıro, insan değil bunlar vs. demek kolay; hiç de kolay olmayansa, önce Diyarbakırspor'un deplasmanlara gittiğinde yediği araba dolusu hakaretin önüne geçmek, sonrasında da Federasyon'un kendi kafasına göre yaptığı pozitif ayrımcılığı durdurması. Diyarbakırspor'un buralara nasıl geldiğini hepimiz çok iyi biliyoruz, Diyarbakırspor "bazı" konularda kayırılırken, diğer takımların nasıl liglerden düşürüldüğünü de biliyoruz.

Hiçbirimiz masum değiliz, bugün sahada taş yiyen 11 Fenerbahçeli futbolcu dışında, kimse buradan bir mazlum destanı çıkarmasın kendine...


Not: Fotoğraf, NTVSPOR'dan... Maç çıkışı da polisle çatışma olmuş.

9 yorum:

Eren dedi ki...

Efendim burada da görüldüğü gibi (!) sanatını kullanmaya gerek olmayan bir cümle kurmuşsunuz. Galatasaray taraftarı statta bayağa fazla vardı.

http://1.bp.blogspot.com/_9mRjhb6CCf8/SpMUsQTqSzI/AAAAAAAAA4g/LwqH_ltM4qQ/s1600-h/db.jpg

Kerem dedi ki...

Bu bahsettigin bir kisir dongu. Onlar tas atmıslar, oburleri PKK demisler sonra tekrar ayni sey olmus.. Bana göre Diyarbakirlilarin tas atmalarinin sebebi bilmem kac sene once yapılan mac degil. Diyarbakirspor zaten her deplasmanda aynı muameleye maruz kalıyor. Sorun daha derinlerde, zaten herkes bundan bahsetmiyor mu bugunlerde??

stalker dedi ki...

helal olsun volkan. bu kadar çirkefin içinde parlıyorsun harbiden. açılımdan girip mağara adamlığından çıkan büyükşehir itleri okusunlar bunu, belki utanırlar.

bu ülkenin her yerinde olan saha olayları diyarbakırda olunca "tek başkent ankara", "bunlar mağara adamı", "benim vergilerimle maaşını alan polise saldıranlar" vs.. argümanları nasıl da ırkçılığa dönüşüyor. rambo okan şeker, diyarbakırlı hayvan. gs taraftarı polisin gözünü kör eder, centilmen; diyarbakırlı mağara adamı. fblisi sidik dolu şişeleri gsliye atar "yaratıcı", diyarbakırlı yapınca "insan değil".

ha bi de marş ıslıklanması filan var, sanki siz çok saygılısınız diğer milletlerin marşlarına. utanmadan bundan yakınmasın kimse. ayrıca bir kürde, "kahraman türk ırkı"ndan bahseden bölücü bir marşı söyletemezsin. kardeşlik ayakları çekemezsin. bu da böyle biline.

Kerem dedi ki...

beşiktaşlının halinden beşiktaşlı anlarmış..

Kerem dedi ki...

Ben baska yazıları pek takip etmedim. Kim mazlum destanı çıkartıyor acaba? Dinlediğim kadarıyla Aziz Yıldırım evsahipliğine teşekkür etti ve taraftarın kendi takımına zarar verdiğinden bahsetti ki yanlış olan bir şey yok. Daum olaylara değinmedi bile Diyarbakırsporu övdü baya. Gökhan Gönül ortamı Vietnam'a benzetti ki zaten sen de ona masum demişsin. Spor yazarlarından bahsediyo olmalısın diye düşünüyorum.

Gökçe dedi ki...

Olayin en kisa ve net aciklamasini Erman Toroglu dun cok acik yapti zaten, az once yazdim...

Gökçe dedi ki...

Fenerbahce bu ulkenin en fazla pirim yapan markasidir (iyi veya kotu boyledir) onun icin bu mac bazi seyleri gundeme tasimak icin bicilmis kaftandi ve yapildi...

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
kaiowas dedi ki...

"Bir milyonluk Diyarbakır’ın yüzde 49’u 19 yaşın altında ve bunların çoğu işsiz. Köy boşaltmaların, baskı ve kuşkuya dayalı güvenlik politikalarının sonucu bir durum. Bu genç kitle için de, polis için de çatışma günlük hayatın bir parçası olmuş.
Fenerbahçe maçı sırasında olanlar örgütlü bir hareket mi bilemeyeceğim ama hiç de şaşırtıcı bir durum yok.
Stat dışında kolayca alevlenen çatışmalar, stat içine ve çıkışına yansımış bu kez.
Diyarbakırspor’u ne yapsak..."

Ibrahim Altinsay'in tam yazisi icin:
http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=RadikalYazarYazisi&ArticleID=951616&Yazar=%DDBRAH%DDM%20ALTINSAY&Date=26.08.2009&CategoryID=103