7.08.2009

Gelsin Kuralar!

Kuralardan sonra gördük ki, Sivasspor'a Avrupa'da aman yok! Anderlecht faciasının dumanı hala tüterken, geçen senenin en formda 2-3 takımından biri olan S. Donetsk, Yiğidoların rakibi oldu. Lucescu'nun sağlık durumu ne vaziyetlerde bilgim yok fakat eğer takımın başında Sivas'a gelirse, onun tohumlarını ektiği futbol mantalitesinin 5 yıl sonra nasıl bir garabete dönüştüğünü görebilir.

Galatasaray için diyecek bir şey bulamıyorum. Adamlar Avrupa Ligi'ne ulaşmak için Avrupa'nın kenarında köşesinde kalan takımların hepsiyle oynamak zorundalar sanki, bu turu geçerse, adet yerini bulsun diye bir de Kıbrıs Rum Kesimi takımlarından biriyle hazırlık maçı yapsın da, periferi turunun hakkını versin. Oynadığı takımlardan çok gittiği yol GS'li oyuncuları daha çok yordu bu eleme turlardında, orası kesin!

Fenerbahçe de Galatasaray'ın aksine Avrupa'nın tam da göbeğine düştü. Allahtan merkezdeki en güçsüz iki ligden biri olan İsviçre Ligi'nden Sion çıktı da, Fenerbahçe'nin de Avrupa macerası erken sonlanmaktan kurtuldu. Tahminim deplasmanda zor bir maç olur, Fenerbahçe evinde ise galibiyeti alır.

Trabzonspor için tahmin yapmak çok güç, yapanlar buyursunlar yorumlarına yazsınlar. Türkiye liginin açık ara en dengesiz takımı, Fransa'nın en dengesiz takımlarından biri ile karşılaşıyor. Zaten Fransız ligi, Lyon dönemi dışında, düşenin de şampiyon olanın da sürprizlere en açık klübü. Toulouse 2003'te Ligue 2 'yi kazanmıştı, yeni yetme bir takımdı, şimdi ise ligi dördüncü bitirip yıllar sonra kıtasal turnuvalara girmeye hak kazandı. Gelecek sezon tekrar düşerlerse şaşırmam, her ne kadar bir Lens kadar, Caen kadar dengesiz sonuçlar almasalar da, yorumcu tabiriyle 3 ihtimalli bir sonuç bekliyorum her iki maçtan da.

Beşiktaş'ın ise Avrupa maratonu gelecek ay başlayacak. Bakalım hangi dev takımları buradan eli boş göndereceğiz? (Deplasmanlar hakkında iddialı konuşma geleneğine son verdim. Beşiktaş bu Chelsea'yi yener, Liverpool'dan 8 yer.)

Not: Fotoğrafta sevinenler Toulouse taraftarları, takımlarının UEFA'ya gitmesini kutluyorlar. Trabzonspor da UEFA'ya gittiği için teknik direktörünü kovmuştu.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Sivasspor gerçekten baya bir zorlanacak bu eşleşmede. Diğer 3 takımımız belki daha rahat alabilecekler maçları ama Sivas'a Avrupa Ligi'nde de aman yok gibi duruyor.

Eren dedi ki...

GS bu sefer de bir Azeri takimina dusse enteresan olacakti. Avrupa sinirlari icinde deplasman maci oynamadan 3 tur gecmek ve Avrupa Ligi'ne bu sekilde katilmak...

GS&FB'nin rahat gececegini, Sivas'in sahada biraz adam pataklama vasitasiyla sansinin oldugunu, TS'in ise her Avrupa macinin 3 ihtimalli oldugunu dusunuyorum.