8.08.2009

Şok Şok Şok - 4 Beşiktaşlı Milli Takım'da !

Az önce baktım da aday kadroya, 4 Beşiktaşlı oyuncu çağrılmış: Rüştü, Yusuf, Nihat ve İsmail. Sabri'nin, Önder'in, Kazım'ın seçildiği bir kadroya tam tamına "4" Beşiktaşlı oyuncunun girmesi büyük başarı! Fakat hemen heyecanlanmayın, İsmail'in Balta Hakan'ı, Yusuf'un da Şanlı Tuncay'ı kesmesi zor görünüyor. Rüştü yedek olur zaten, Nihat da formsuz diye oynamaz, yine bizim milli takımımız "bizden" birini oynatmadan bir maçı daha tamamlar.

12 yorum:

Bay Kerahet dedi ki...

önceki postlarından birinde tuttuğun takımı sormuştum. Orda "bizli" konuşmamıştın diye. o soruyu sormadım say.

ayrıca İsmail K., Balta'yı bu sezon keser.

Volkan dedi ki...

Oraya cevabını yazdım gerçi :)

İsmail bence türk futbolunda yıllardır eksikliği çekilen tarzda bir oyuncu, böyle bir oyuncunun beşiktaşa kazandırılması yılın tranfer olayıdır. Hele nihat gibi sembol bir isim geri dönmüşken, her genç oyuncu, önünde nihat abileri gibi bir rol modeliyle oynayarak, düşündükleri avrupa hayallerinin çok da imkansız olmadığını görecekler.

R. Carlos, Nihat Kahveci, Anelka... bazı oyuncular sadece gol atması ya da asisstleri için alınmaz, bazıları da kadrodaki diğer oyunculara model olsun diye alınır. Carlos ile aynı antremanda olmak, ondan frikik dersi almak, bir oyuncunun para verse de yapamayacağı şeylerdir. Bugün bir emre belözoğlu, en beter haliyle bile bir şeye benzetebiliyorsa oyununu, bunun arkasında haginin parmağı vardır.

Umarım, ismail bjk'nın bu taktiği içinde hem ofansını hem de defansını geliştirir, nihat abisi gibi yurtdışına gider.

Kerem dedi ki...

Kendin soylemissin zaten (alayci sekilde de olsa) Besiktas'tan milli takima giden oyuncularin hic biri ilk 11'i zorlayacak oyuncular degil. Bunun Besiktasli olmalariyla pek alakasi olmadigini gormek icin de futbol dehasi olmaya gerek yok. Ismail'i cok seyretmedim ama insallah Balta'dan daha basarili olur. Ama once kendini Besiktas'ta kanitlamasi gerekiyo.

Volkan dedi ki...

Mesela Batuhan, Sercan'dan kötü bir oyuncu mu? Sercan bir sezonu iyi geçirince hemen formayı kapıyor. Beşiktaşta bir oyuncunun formayı kapması için en az 2 sezon uğraşması lazım.

Mert Nobre sezonda ortalama 10 gol atıyor, Halil Altıntop kadar iyi bir forvet oyuncusu olduğunu söyleyebilirim. Milli takımda oynayabilir

Erhan bence aday kadroya çağrılabilir, tekniği çok iyi değil ama sabrinin girdiği aday kadroda banko ilk 11 oynar.

Toraman da sakatlıktan kurtulsa, kadroya girer bana kalırsa.

Uzun lafın kısası, şampiyon takımın yerli oyuncuları da milli takımda, en azından aday kadroda boy gösterebilecek kalitede. Ayrıca bu oyuncuların piyasasının oluşması için de iyi olur. Milli takımın iskeletinin lig 4.sü ya da 5. takımlardan kurulması gerçekten çok saçma bir durum.

Fakat sonuçta burada Fatih Terim ve onun takım kurma anlayışı var, ve bu anlayışta beşiktaş'ın kontenjanı maksimum 4 oyuncu.
(Toraman girseydi, Yusuf girmezdi mesela)

Adsız dedi ki...

bahse girerim iki hafta sonra yerlere çalarsın adını saydığın oyuncuların. tüpçü'ye saydırmalar, hakemlere saldırmalar neyse bunları geçtim.. şu an sadece varsayım yapıyorsun ama gerçekçi olman gerek

Confeng dedi ki...

Nihat sakat olmadığı sürece Terim'in bankosu bu maçta sürpriz olacağını sanmıyorum 11 başlar.

Volkan dedi ki...

Nihat formsuz ve hazır değil,
aslında kadroya alınmaması gereken tek ismi oydu.

Fakat dediğim gibi bazı oyuncuların sanırım sonsuz kredisi var Terim'in gözünde.

Adsız dedi ki...

ahahaha komedi

burda tek yakınman gereken balta yerine ismailin oynaması ama onun için de henüz erken.. ismail bu haliyle kesemez onu.. ne rüştü volkanı ne de yusuf tuncayı kesebilir.. şaka heralde bunları umumup hayıflanmak.. nihatın oynaması ayrı bir saçmalık, ama terimin adamlarından nihat oynatır heralde mr.ego yu

..

Eren dedi ki...

Balta muhabbeti biraz ilginc geldi bana. Milli takimin Avrupa Sampiyonasi'nda tum maclarda 90 dakika oynayan tek oyuncusuydu, ve hicbir macta siritmadi. Teknigi ne kadar yuksek olmasa da topsuz oyunu akliyla en iyi oynayan oyuncularin basinda geliyor. O yuzden su anda onu kimsenin kesmesi pek mumkun gozukmuyor. Turkiye'de bir futbolcunun iyi sayilmasi icin Hasan Sas gibi arka arkaya 80 calim atmasi gerekiyor??

Milli takim konusunda bana en abzurd gelen olay ise ismi ve ten rengi disinda enteresan hicbir yani olmayan Kazim'in milli takima alinmasi. Sabri'ye hicbirsey demiyorum zaten, sinirdisi bile edilse yeridir.

Kerem dedi ki...

Kazim ve Sabri konusunda sanirim herkes hemfikir!!

Eren dedi ki...

Bu arada 5. GS ve 4.FB'den o kadar oyuncu alinip 1.BJK'den alinmamasinin nedeni futbolun acaba kisisel beceriden cok takim oyunu olmasi olabilir mi? Yani o konu biraz Aragones & Skibbe'nin beceriksizligi, Denizli'nin koordinasyonu daha yuksek bir takim yaratmis olmasi.

Bu mantikla 11 takoz & 1 camur ve buzlu sahadan olusan Sivasspor'un milli takima en asagi 5 oyuncu yollamasi gerekirdi.

Volkan dedi ki...

Mu kopardın beni,
Sivastan buzlu sahayı çağırsınlar abi milli takıma, teknik takımlara karşı işimize yarar.

Şaka bir yana, bu yazıyı yazmamdaki amaç Terim döneminde BJK'lı oyuncuların sayısının ve etkinliğinin milli takımda azalması.
Takımın başarısı, başarısızlığı, oyuncuların formu,formsuzluğundan öte bir sorun bu, pek çok beşiktaşlı da artık burada bir art niyet aramaya başladı. Şampiyon takımdan x sayıda futbolcu seçilmelidir diye bir kural yok, fakat bazı oyuncular, Serdar Kurtuluş, Serdar Özkan gibi, zamanında milli takıma adapte edilselerdi belki şu an daha yüksek profilde bir kariyerleri olurdu. Milli takım oyunculara hem motivasyon, hem de kendini gösterme alanı oluyor.

Fatih Terim aslında riskli seçimler yapan biri, ikinci ligden Vedat'ı Avrupa Şampiyonasına götürmüştü. Vedat o yaz Gs'ye transfer olmuştu. Mevlüt'e güvendi, yani kısacası pek çok oyuncuya bu şansı verdi. İstediğim şey benzer "kıyakları" beşiktaşlı oyunculara da yapması.