15.09.2009

Beşiktaş Nasıl Kazanabilir?

Yazı dizimizin bu bölümünü, bendeniz, yani olumlu şirin yazıyorum. Tarihimizde ilk kez, Manchester United'ı konuk ediyoruz. İngiliz takımlarına karşı şansımızın yaver gitmemesinin ana sebebi olan kanat akınları ve yan toplar, bu maçta, Beşiktaş'ın kurtarıcısı olabilir.

United, kadrosunu yazarken Vidic-Ferdinand ikilisini otomatik olarak yazıyor. Bu ikilinin, şu an dünya üzerindeki en uyumlu stoper ikilisi olduğunu söylersek sanırım abartmış olmayız. Beşiktaş'ın elindeki ortadan dikine oynayacak oyuncular, yani Tabata, Yusuf, ya da taktik dizilime göre Nihat ve Tello, bu duvarı ara paslarla aşmakta zorlanırlar. Hiçbirinin kondisyonu bu tarz mücadeleyi kaldıracak durumda değil. Fakat onların arkasında oynayan Fink - Ernst ikilisinin, iyi kötü oynamanın ötesinde, mücadeleci, rakibi boğan, gerektiğinde defans oyuncusu gibi marke eden, standart bir oyunları var. Bu bölgenin, Manchester ataklarına karşı iyi direnç göstereceğine eminim. Kazanılacak topların, göbekten değerlendirilmesi yerine, kanatlardan taşınması, ve yerden yapılacak orta-ara pas komobinasyonları ile, süratli oyuncuların Vidic-Ferdinand duvarına çarpmak yerine etraflarından dolaşması yapılacak en iyi hücum organizasyonu olur. Ne yazık, bu ikili kafa toplarında da çok etkili, o yüzden kanat organizasyonlarında defansın arkasına atılacak toplar, yerden ortalar, gole gitmek için en akılcı çözüm gibi gözüküyor.

Bu maç, iki takımın beklerinin performansının skoru belirleyeceği bir maç olacak. Her iki takım da puansız başlamak istemediği için de, hücum ve gol atmayı hedefleyecektir. Ferguson Beşiktaş'ı iyi analiz etmiştir, taraftar Barça ve Liverpool maçları gibi bir maç beklemesin, fakat şunu da unutmasın, Manchester da, Beşiktaş tarafından yenilemeyecek bir takım değildir.

1 yorum:

SirEvo dedi ki...

Serdar Özkan ve Tello gününde olsun, Nobre ilk 11'de başlasın, Tabata, geçen seneki Tabata gibi oynasın, defans hattı ve özellikle kalecimiz rezil hatalar yapmasın, yenmesek de belki berabere kalırız. :)