1.09.2009

CANER ERKIN GALATASARAY'DA


Transfer resmilesmeden bir sey yazmak istemiyordum. Artik acikladigina gore bana gore bu senenin en gelecek vaat eden genc futbolcularindan birinin transferini gerceklestirdik. Aslinda bu katagoriye Besiktas'in transfer ettigi Ismail Koybasinida koyabiliriz ama kendisine verilen Serdar Kurtulus+ 5.5 Milyon euro rakamini cok ucuk buluyorum.
Transfer resmilesmeden bir sey yazmak istemiyordum. Artik acikladigina gore bana gore bu senenin en gelecek vaat eden genc futbolcularindan birinin transferini gerceklestirdik. Aslinda bu katagoriye Besiktas'in transfer ettigi Ismail Koybasinida koyabiliriz ama kendisine verilen Serdar Kurtulus+ 5.5 Milyon euro rakamini cok ucuk buluyorum.

Umarim benim bildigim Caner gibi oynarda sezon sonu bonservisinide aliriz. (Diger cok istedigim futbolcu Manisali Sezer Ozturk idi. Pazar aksami Fenerbahce karsinda 3 hafta antreman yapmadan macin son 20 dakikasinda oynayan topcu)

Caner, 20 yasinda olmasina ragmen oynadigi Milli takim,Turkiye ligi, Rusya ligi ve sampiyonlar ligi maclarindan dolayi cok buyuk tecrubesi olan bir futbolcuyu kadromuza katmis bulunuyoruz. U-17 Milli takimi ile 2005 yilinda cok basarili maclar cikaran Caner, Arsene Wenger'in dikkatini cekmeye basardi. Manisa kulubune kimse CSKA Moskova kadar para vermedigi icin tercihini Rus kulubunden kullanmak zorunda kaldi.

2005 yilinin U-17 takimininda en fazla dikkat ceken 4 oyuncudan (Arda-Nuri Sahin-Caner- Aydin) 3 tanesi su an bizim kadromuzda oynamaktadir.

Buyuk gelecek vaad eden simdiki performansi ile 10 ustunden 5'lik oynayan Caner'i Rijkaard, Neeksens ve Pujol'un tecrubesi ve birikimlerinin yanisira yaptirdiklari antremanlardan sonra 8'lik ile oynayan bir oyuncu seyretmeye hazir olun derim.

Antep'li Ivan de Souza'dan sonra ofansif anlamda super ligin en iyi sol bek oyuncusunu transfer ettik. (Bu arada Dos Santos sol bek oynar ise bu katogaride en onde olur. Tuncay'in donmesini bu acidan hic istemiyordum. Sol bekde oynayan Dos Santos ve onunde defansinada cok yardim eden bir Tuncay cok tehlikeli olur idi)

Caner kariyeri boyunca orta sahanin solunda veya ofansif orta saha oyuncusu olarak oynadi. O mevkilerde bulundurdugumuz cok iyi oyunculardan dolayi Rijkaard'in Hakan Balta'ya alternatif olarak sol bek mevkigine transfer ettigini dusunuyorum. Kewell'in en fazla 2 sene daha Galatasaray' da oynacagini dusunur isek gelecek adina yapilmis nokta bir transfer olarakda bakabiliriz.

Defansif ozelliklerinin zayif olmasini, hizi ve fizik gucunun iyi olmasi ile kapatilecegini dusundugum Caner Erkin'in, sol ayagi ile yapacagi muz ortalar ile cok gol atacagimizi dusunuyorum. Sabri, devrisme bir sag bek oyuncusu oldugu icin senelerdir bize cok gol yedirmistir, eminim Caner'de yedirecektir ama hucumda Sabri'den cok daha fazla yararli olacagi kesindir.

Ayni zamanda cok iyi korner ve frikik atabilen Caner transferini gerceklestiren yonetimizi tebrik etmek gerekir.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Cok guzel yazi, begenerek okudum, hatta bircok sey de ogrendim. Ancak yazi imla acisindan o kadar kotu ve bozuk ki gercekten gozumu tirmaladi. Ozellikle de ve da'larin nasil kullanilacagini bir imla kilavuzunu acarak okumakta yarar var.

SK dedi ki...

Sevgili YuSi

Annemin yabanci olusunda ve bunun ustune 18 yasindan beri Turkiye'de yasamadigimdan dolayi Turkcemin bozuldugunu farkindayim. Yazilarimi, genelde yogun bir is temposundan cikip eve geldikten sonra yazdigim icin acikcasi cok dikkat etmiyorum. Bundan sonra daha dikkat etmeye calisirim ama bu konularda titiz biri ise Allah yardimcin olsun:)

Sevgiler.
SK