3.09.2009

Cesaretin Var mı Te Fe Fe?


Sanırım herkes gazetelerde ve bloglarda Chelsea’ya verilen transfer yasağı haberini okumuştur, tekrar yazmaya gerek yok.

Hadi bir de bizim güzel ülkemize göz atalım..

Hiç kimsenin hafızasını zorlmaya bile gerek yok.

Gaziantepspor Klübü Fenerbahçe’nin futbolcuları Bekir’i sözleşmesi bitmesine bir sene varken ayarttığını açıkladı. Bekir sezon sonunda Fenerbahçe’ye bedelsiz transfer oldu...

Beşiktaş en resmi ağızdan Kayserispor’un yazılı izni olmadan oyuncusu Mehmet Topuz’la anlaştığını açıkladı bir de üstüne borsaya bildirdi. Mehmet Topuz Fenerbahçe’ye transfer oldu...

Galatasaray ligin yeni ekibi Manisaspor’un iki önemli oyuncusu Sezer Öztürk ve Ufuk Ceylan’la yine kulüplerinin yazılı izni olmadan anlaştı. İki oyuncu kadro dışı kaldı, Sezer Manisaspor ile yeni sözleşme imzaladı Galatasaray Ufuk Ceylan’ı aldı...

Bizim sevgili Futbol Federasyonumuz ise Türkiye’de maalesef kötüye giden her kurum gibi bizlerle beraber bu olayları seyretti.

Bir de kulüpler açısından bakmak lazım. Son zamanlarda sık sık dile getirilen kulüp başkan ve yöneticileri arasındaki ticari ilişkiler kuşkusuz transfere de yansıyor. Bu yöneticiler hem ticari hem siyasi kaygılarla bu tip olayların üzerine yeterince gidebiliyor mu sizce. Bence hayır. Bu durumda TFF 'nin bağımsız bir kurum olarak önemi daha da ortaya çıkıyor, bu açıklamaları, beyanatları ihbar kabul edip herhangi bir işlem yapılıyor mu?

TFF bu takımlara ceza vermeye cesaretin var mı?

NOT: Yorumlarda goreceksiniz Fenerbahçe'li arkadaşların Bekir, Galatasaray'lı arkadaşların Sezer ve Ufuk konusunda itirazları var. Elimden geldiğince yorumlarda açıkladım...

15 yorum:

Eren dedi ki...

Yer mi? peh! TFF yönetimini bile istifa ettirir 3 büyükler.
Filler ve Çimen...

Dabenti dedi ki...

Galatasaray Manisaspor'un izniyle görüşmelere başladı. Ek bilgi olarak dursun.

Gökçe dedi ki...

@Dabent: Peki Manisa neden o kadar etrafi birbirine katti? Manisa baskani bu cocuklari bir sene oynatmam ondan sonra giderler Galatasaray'a aciklamasi neden yapti?

Sanirim hatali biliyorsun...

Gökçe dedi ki...

@Dabenti: kisa surede bulabildigim linkler bunlar, kimseyi yaniltmayalim...

http://www.turkspor.net/default.asp?o=1&id=51653

http://www.futbolistan.net/galatasaray-sezeri-istiyorsa-delikanlica-soylesin.htm

gokhan dedi ki...

fenerbahçe ve bekir konusunda da fenerbahçe bekir'le sözleşmesinin bitimine bir sene kala değil 6 ay kala görüşmeye başladı. hatta fenerbahçe hemen gelmesini istediği için g.antep'ten istedi bekir'i ama g.antep fazla para istedi ve fenerbahçe'ye de sezon sonunda sözleşmesi bittiği için sezon sonunda geldi.

Mete dedi ki...

Fenerbahçe de Bekir'le sözleşmesinin bitmesine 6 aydan az süre kaldıktan sonra (ocak transfer dönemi) görüşmeye başladı.Hatta yarım sezon önce takımda oynatmak için Gaziantepspor'la bonservis pazarlığı bile yaptı..Kulüpler anlaşamayınca Bekir sezon sonu bedelsiz transfer oldu...Postun buna göre düzeltilmesi gerekir bence..

Gökçe dedi ki...

Mete ve r9 Gokhan:

Ben de oyle biliyorum ancak sonucta Antep aksini idda ediyor. O sebeple bunu koydum. Ayrica cok acik soylemek gerekirse oraya uc takimdan birini bile yazmasam tartisma cok farkli boyutlara gidecekti.

Sonucta dogru ya da yanlis Antep baskani dun boyle bir aciklama yapti.

Yorumlariniz icin tesekkurler...

Adsız dedi ki...

iyi de chelsea'ye cezayı ingiltere futbol federasyonu vermediki.. fifa verdi.. konunun tff ile ne alakası var.. (fenerli değilim, federasyonu da günahım kadar sevmem)

Gökçe dedi ki...

@Adsiz: haklisin FIFA verdi ancak burada olayin taraflari Fransa ve Ingiltere. Biz de ise konusu gecenler hep Turk takimlari. FIFA ulkelerin ic islerine karismiyor. Yine de hukuksal olarak cok iddali degilim mantik acisindan bakiyorum...

gokhan dedi ki...

@Gökçe

antep başkanının yaptığı açıklamanın linkini verebilir misin? yanlış anlama aradım ama bulamadım, gözden kaçırmış olabilirim.

Gökçe dedi ki...

@Gokhan:

Link burada:

http://www.radyospor.com/News.aspx?ID=102948

Adsız dedi ki...

yahu ne farkeder transferin ülkenin içinde dışında olması.. fb gs bjk uluslararası arenada maçlara çıkmıyor mu? benim değinmek istediğim nokta; bilip bilmeden atıp tutup, "bak adamlar yapıyor bizde olmuyor" zihniyeti.. kişisel (blogsal) algılama olmasın.. ülkenin genelinde var bu.. bu sabah chelsea haberini duyan insanların %90 ında olmuştur bu hemen.. "bizim tff uyusun..","adamlar yapıyor abi.." iyi de bir bak, araştır.. cezayı fifa vermiş.. en azından imkanın varsa prosedür nasıl işliyor bir ona bak.. bol keseden atmak hep kolay yol.. bu zihniyetin kırılması lazım..

Gökçe dedi ki...

@ Adsiz:

Aciklamaya calistim ama olmadi sanirim. FIFA ulkelerin ic islerine karismiyor once kendi Federasyonunuz halletsin anlasamazsaniz bize gelin diyor. Misal Aurelio davasi. Turk futbolcu Turk kulubu karari TFF verdi itiraz Turkiye'de yapildi Tahkim bozdu. Simdi itirazi olan varsa Turkiye'deki prosedur tamamlandigindan CAS'a veya FIFA'ya gidebilecekler... Ayni sekilde iki Turk kulubunun anlasmazliginda ilk once Ulke Federasyonunun cozum bulmasi lazim. Bu sadece futbol degil normal hukukta da boyle. Siz ulkenizde tum yollari denemeden uluslarasi mahkemeye gidemezsiniz. Kaldi ki yazimi acaba bu kulupler ne kadar samimi, gerekli sikayetleri yapiyorlar mi diye de bitirmisim...

Nacizane bilgim budur, hatali olabilir...

Adsız dedi ki...

farklı şeyler anlatıyoruz sanırım.. teşekkürler.. saygılar..

Elif dedi ki...

Ben de öyle biliyorum, yani hukuk sisteminde öyle en azından iç hukuk yolları tüketilmeden uluslararası kurumlara başvurulamıyor. O yüzden önce birilerinin bunları TFF'ye şikayet etmesi lazım, TFF kararının üstüne ancak FIFA'ya gidilebilir. Ancak TFF kendiliğinden böyle bir duruma müdahale edebiliyor mu edemiyor mu bilmiyorum, eğer edebiliyorsa TFF'nin basiretsizliği, eğer edemiyorsa da o çıkıp söylenen takımların basiretsizliği işi hukuki platforma taşımadıkları için..