26.11.2009

Maçta Görmediklerimiz: Adam Ljajic


Ferguson, Beşiktaş'a karşı her ne kadar geleceğin yıldızlarını çıkarmış olsa da, o tablonun en önemli iki parçası çarşamba akşamı Old Trafford'da yoktu. Tosic ve Ljajic, kimilerine 9 milyon, kimilerine göreyse 17 milyon pound'a Partizan'dan United'a transfer oldu. Ne kadar ödendiği hakkında klüp herhangi bir açıklama yapmadığı için bu rakamı sanırım asla öğrenemeyeceğiz. *

Adam Ljajic, Novi Pazar doğumlu daha 17 yaşında bir delikanlı. Sırplar onu "Küçük Kaka" diye çağırıyorlar; oyun tarzı ve oynadığı pozisyon benzediği için. Sırp ekürisi Tosic'in aksine, ortada oynamayı seven sağ ayaklı bir futbolcu. Ocak 2009'dan beri United'ın futbolcusu olsa da, Partizan'da 2010 başına kadar kalmaya devam edecek.


Aslında yetenek avcılığı konusunda, Wenger dışında rakibi bulunmayan Ferguson, Ljajic'in transferinde biraz zorlanmış. İlginçtir, Real Madrid de Sırp oyuncunun peşine düşmüş. Klasik Madrid davranışı olarak, 5 yıl sonra United'dan rekor fiyata almak yerine, 17 yaşında bir oyuncu için Sırbıstan yollarına düşmelerinin sebebi ne dersiniz? Cevap iki kelimeden ibaret: Pregdag Mijatovic. Zamanında Suker ile birlikte, Real'in en önemli gol silahlarından olan Mijatovic futbolculuğu sonrasında Real Madrid'e dönüp, orada futbol direktörlüğü yapmaya başladı. Sırpların milli kahramanlarından olan Mijatovic, genç vatandaşına sahip çıkmak istemiş ve Real yönetimini de ikna etmişti, ancak Partizan ve Ljajic gençler konusunda haklı bir şöhreti olan Ferguson ve United'ı tercih etmiş.

Sky Sports'un scout servisi (EA Sports ile birlikte çalışıyorlar) zamanında Ljajic'e 65 puan vermişti ki bu geleceğin iyi oyuncusu demek. (Sercan 62 puan almıştı) FM 2009 ve 2010 serileri için de önerebilirim bu oyuncuyu, ben Beşiktaş'a aldım bile.

0 yorum: