2.12.2009

Nou Camp Stadi'nda Barcelona - Real Madrid Macini Canli Seyretmek




Mac sabahi Barcelona'nin eski Chief Marketing Commercial direktoru ve Messi'nin isim ve imaj haklarini elinde buludundaran Fifa menejeri Esteve Calzada ile kahvalti etme sansina eristik. Kendisi ile Turk futbolu ve transferler hakkinda guzel bir sohbetimiz oldu. Bu sohbetimizin detaylarina baska bir yazimizda deginiriz.

Her sene Barca-Madrid macini seyretmek icin 20.000 turistin maca geldigini ve Barcelona'da yasasaniz bile Barca kombinesini almanizin neredeyse imkansiz oldugunu, eger gercekten maclara gitmek istiyor iseniz, kulube yillik 500 euro verdiginiz takdirde biletler satisa cikmadan satin alma opsiyonu alabildiginizi ogrendik. Macin bayrama denk gelmesi en cok karaborsacilara yaradi. Bayram tatillerini Barcelona'da gecirmek isteyen zengin Arap turistleri kale arkasi biletlerine bile 1500 ile 2000 euro verince karaborsa bilet fiyatlari tavan yapti.

Macin baslamasina 1,5 saat kala otelden maca gitmek icin taksi bulmaya calistigimizda muson yagmuruna yakalandik. İligimize kadar islandik ama herkesin taksi aradigi bir ortamda bos bir taksiyi yakaladigimiz ve Barca sevgimiz agir bastigi icin otele donup ustumuzu degistirmeden o sekilde maca gittik. 15 Dakika suren yolculuktan sonra cok rahat bir sekilde stada girdik. Macin baslamasina 10 dakika kadar bos olan tribunler, mac saatinde biletli olarak 98.137 kisi ile dolduruldu. Barcelona-Real Madrid rekabetini ve nefretini statda kafasinda barca sapkasi, elinde puro olan 90 yasindaki yasli dedenin yaptiklarini seyrederken iyice anlamis ve gormus oldum.

Mac hakkinda yazilmasi gereken cogu sey yazildi, cizildi. Benim ekleyebilecegim Alves'in ilk yari uzaya yaptigi ortalardan dolayi seyirciden saglam kufur yedikten sonra ikinci yari golun assitini yapmasi, ters kademeleri girip defansif anlamda iyi isler cikarmasi ve son olarak macin son dakikasinda Messi'ye attigi muhtesem pasi dunyada cok az sag bekin atabilecegini dusunuyorum.

90 dakika boyunca, Madrid cok daha net posizyonlara girdi ama buyuk kaptan Puyol ve Valdes'i gecemedi. Messi ve Ibra'nin sakatliktan cikmasi, Yaya Toure'nin domuz gribinden yeni ciktigi icin yerine Busquets'in oynamasi Barca'nin sansizligi idi.

Puyol'un savunmada tek basina verdigi olumune mucadeleden o kadar etkilenmisim ki, kendimi Puyol tezahuratini baslatirken buldum, bir baktik tum stada yayilmis.

Madrid taraftarinin cok uzulmesine gerek yok. Harcadiklari 270 milyon sayesinde fark yemekden kurtuldular. Bunun sonucunda Barca'ya sadece tek gol ile yenildiler.



1 yorum:

SirEvo dedi ki...

"Madrid taraftarinin cok uzulmesine gerek yok. Harcadiklari 270 milyon sayesinde fark yemekden kurtuldular. Bunun sonucunda Barca'ya sadece tek gol ile yenildiler."
En güzeli de burasıydı. :D