22.12.2009

TSL'nin En İyi İkilileri- Analiz


Volkan'ın koyduğu ilk yarının en iyi ikilileri istatistiğine bakınca üç farklı etkileşim dikkatleri çekiyor. İlk göze çarpan Fenerbahçe'nin gol ayakları Alex ve Guiza arasındaki müthiş uyum. Alex Guiza'ya 4 asist yaparken, Guiza da çaktırmadan Alex'i 3 kere golle buluşturmuş. Alex Semih'le daha iyi anlaştığını ifade etse, bu sezon ilk yarı itibariyle Guiza'yla da iyi bir ikili oluşturdukları bir gerçek. Özellikle Fenerbahçe'nin bu sene az gol atabildiğini göz önünde bulundurursak, her golün ve asistin önemi daha da artıyor.


Diğer ikililere gelirsek, Makukula'nın Cangele ve Mehmet Eren'le kurduğu bağ gerçekten etkileyici. Ligin gol kralı, iki oyuncudan da 4'er gol pası almış. Guiza ve Alex ikilisinden sonra burada daha cok bir "ménage à trois", ya da üçlü bir sinerji söz konusu. Makukula'ya doğru akan bu pas trafiği Kayseri'nin ilk yarıdaki başarısını simgeliyor. Her kim ki Kayseriyi durdurmak istiyor bu asist yollarını kesmek zorunda!!

Listedeki üçüncü ilginç istatistik de Keita'nın asistçi özelliği. Hem Kewell'a hem de Nonda'ya üçer asist yapmış sevgili Abdül Kader. Buradaki üçlü iletişim Kayseridekinden daha farklı. Golleri atanlar çoğalırken, pası veren adam azalıyor. Açıkçası ben Arda'nın da bu üçlüye bi yerden monte olacağını düşünüyordum ama Arda'nın etkileyici 10 asisti takım içinde daha dengeli dağılmış gibi gözüküyor.

2 yorum:

Muptela_38 dedi ki...

Defans hattında bulunan ikililer içinde güzel br analiz yapılabilnir..
en iyi ikili olarakta.. Aydın-Ali TURAN ikilisi kullanılarak :)

Volkan dedi ki...

Defans hattı için bulundukları dakika ve yedikleri gol analizi yapılabilir