28.04.2010

Bozulan Bizim Huzurumuz Sayın Başkan

Ellerim gitti, geldi... Bu konunun yeri burası değil ama tam bir "sussam gönül razı değil" vakası duruyor karşımda, karşımızda. Ne yazık ki, bugün Pervari Belediye Başkanı'nın malum olayla ilgili açıklaması geldi. Noktasına virgülüne dokunmadan bunu yayınlıyorum:

“Adalete karışmayız. Adalet onları serbest bırakmıştır. Pervari küçük bir yer, hepimiz akrabayız. Olayı kapattık gitti kendi aramızda. Kimse Pervari’nin huzuru bozmasın. Biz kendi aramızda kapattık diye kaymakamsız, savcısız ve emniyetten habersiz yapmadık. Onlarla beraber yaptık”

“Bu çocuk oyunudur. 7-8 yaşında çocukların yaptıkları buna benzer bir şeylerdir. 10 kişiden 3’ü cezaevinde yattı. Geri kalan 7 çocuk, Çocuk Esirgeme Kurumu’nda koruma altına alındı. Adalete karışmayız. Adalet onları serbest bırakmıştır. Pervari küçük bir yer, hepimiz akrabayız. Olayı kapattık gitti kendi aramızda. O zaman gelseydiniz herşeyi açıklardık size. YİBO’larda tüm Türkiye’deki gibi olay olur. Bu herkesin başına gelebilecek bir durumdur. Şimdi çocuklar cezalarını çektiler. Herkes görevini dört dörtlük yaptı. Evet bu olay vahşi bir şekilde oldu. Ama burada Güneydoğu’da bir kız için böyle bir olay için yüzlerce insan ölüyor ve olmuştur. Biz bu olayı kan davasına dönüştürmedik. Kimse Pervari’nin huzuru bozmasın. Biz kendi aramızda kapattık diye kaymakamsız, savcısız ve emniyetten habersiz yapmadık. Onlarla beraber yaptık. Biz bunu kınıyoruz, bence bu bir vahşettir. Olayı kendi aramızda hallettik. Gelin Pervari’nin balının haberini yapın.”




Evet yanlış okumadınız, tecavüze çocuk oyunu diyen, olayları geçiştirip aynı zamanda hazır mikrofonlar kendisine dönmüşken "balını" satmaya çalışan bir belediye başkanı. Adaletten, huzurdan, akrabalıktan bahsediyor ama sanki tanıdık gelen bütün bu kelimelerin başkanın kafasındaki anlamı farklı gibi. Adaleti biatla, huzuru kabullenmekle, akrabalığı da kan borcuyla karıştırıyor herhalde. Huzurlu dediği şehrin birkaç kilometre dışında daha bugün bir minibüs tarandı, bir kişi öldü; kimsenin sesi çıkmadı. Tecavüz olayını araştırmaya gelen milletvekili grubuna ise şehir merkezinde protesto düzenlendi ve sloganlar atıldı. Korkuyordum, abarttığımı düşünüyordum ama tam tersine düşündüğümden bile kötüymüş durum: bazı şehirleri çoktan kaybetmişiz biz, tek kurşun atmadan hem de, doğusuyla batısıyla...

2 yorum:

Drama Queen dedi ki...

birini sevdi diye namusunun kirlendiğine kanaat getirip küçücük kızları öldürenlerin topraklarında, tecavüz çocuk oyunu mu olmuş? Olayı kapattıktan kasıtlarını bakalım ne zaman haber olarak göreceğiz; hangi "namus cinayeti"nin "çocuk" kadınları olarak geçecekler. Hayır bunlar da insan diye yaşıyor ya; o ağırıma gidiyor artık.

Volkan dedi ki...

bazı yorumları buraya koyamıyorum, küfür ve hakaret içeriyorlar. Tepkinizi anlıyorum ama lütfen bizi ve kendinizi zor duruma düşürecek yorumlar yazmayın...