28.04.2010

Kayseri'de Makakula Fıkrası

Kayserispor'da basının aktardığına göre "Makakula Depremi" yaşanıyor. Fakat olayların iç yüzü depremden çok Kayseri fıkralarını andırmakta Sezon başı Benfica'dan satın alma opsiyonlu gelen Portekizli golcü şu an 20 golle ve açık ara farkla Süper Lig'in gol kralı. Kayseri'nin bu sezon pek çok maçını da kurtaran adam. Kayserispor, bu oyuncuyu kaybetmemek için yeni bir sözleşme teklif edip, bonservisini de opsiyonunu kullanarak Benfica'dan almaya karar vermiş. Yalnız, Makakula'nın da takıldığı ufak bir pürüz var sözleşmede: golcü oyuncuya bu sene aldığından az para teklif ediliyor... Haliyle, Makakula da teklifi kabul etmemiş ve görüşmelerin nasıl gittiğini sonra gazetecilere gördüğü rakam karşısında şaşırdığını belirtmiş. Nasıl şaşırmasın ki? Makakula'nın takımına yaptığı katkının onda birini bile kendi takımlarına yapmayan futbolcular her yeni sözleşme ile daha iyi paralar alırken, emektör golcüye yapılan tam bir haksızlık. 

6 yorum:

bonaventure dedi ki...

bu kayserili yöneticilerin zeka seviyelerini her 5-6 ayda bir hatırlatmaları liginn tadı tuzu oldu artık.
bir takım eksiklerine rağmen (zihinsel anlamda) halen daha ligi 6-8 arasında bir yerlerde bitiriyor olmaları bile büyük bir şans. seneye ligten düşerlerse o mevkileri onlara verenlerde akıllanır belki.

anadolu takımlarında iki elin parmaklarını geçmeyecek kadar kaliteli yabanco oyuncu var. onları da bu kadar kolay kaybetme yolundalar ya hiç bir şey demiyorum. umarım kayseriden ayrılır şu adamda eskişehir gibi hedefi olan (yada hedefi olacak olan diyelim) bir takıma gider. kayseriyle oynayacakları ilk maçtada kendini gösterir mehmet topuza yılda 3,5 milyon dolar verenlere.

Ayhan Baynal dedi ki...

www.kayserispor.org sitesi sahibi olarak bir konuya açıklık getirmek diye düşündüm...
1-Basın haberleri doğru yada yanlış araştırmadan sırf haber olsun diye piyasaya sürüyor.
2-Makakula Benfica'dan 400 Bin Euro ve Kayserispor'dan 800 Bin Euro karşılığında toplan 1,200 Milyon Euro'ya top oynuyor.
Kayserispor'un kasasından çıkan 800 Bin euro. Kayserispor ise bu oyuncuya 1 Miyon Euro civarında para teklif etti.
Bu oyuncu ise Benfica'dan aldığı fiyatıda üstüne koyarak para talep ediyor...
Kayserispor aslında bu oyuncu için kasasından ödediği parayı artırmıştır. Ama haber tam anlamı ile araştırma yapılmadan Ajanslar piyasaya sürmüştür. Hali ile garip bir olay meydana gelmiş oldu..
Kolay gelsin...

Volkan dedi ki...

Eğer söylediğiniz şekilde anlaşılırsa bile, Makakula gelecek sene 200bin euro daha az paraya oynayacak. Aslında basın olayı "doğru ama eksik" biçimde vermiş diyebiliriz.

Yine de bu değerli bilgiyi bizimle paylaştığınız için çok sağolun, umarım basın daha dikkatli olur diyeceğim ama pek bir şeyin değişeceğini sanmam...

bonaventure dedi ki...

Ayhan Baynal@

sanırım sizde kayserilisiniz. zira tam bir kayserili hesabı yapıyorsunuz. hani kayseriliye sormuşlar 2+2 kaç yapar diye. alıyor muyum, satıyor muyum demiş. makakula sizin hesabınıza göre gol kralı olduğu sezon aldığı parada indirime gidiyor. ee ama bu haliyle de gayet garip bir olay oluyor:)

Ayhan Baynal dedi ki...

Makukula 29 yaşında.
Kendisini istediği 1,200 bin euro.
Diyelim ki verdik.
2,5 Milyon Euro Benfica istiyor.
3 yıllık anlaşma planlanıyor.
3*1,200 = 3,600 Euro.
Bonservis= 2,500 Euro.
Toplamda 6,100 Euro 3 yıllık bir maliyet.
Sezon ortalaması 2 Milyon Euro oluyor.
30 Yaşına gelmiş bir futbolcu için bu para bence çok.
24-25 yaş olsa ne ise.
Ama Kayserispor alır (Ki alacacak). Büyük bir ihtimalle devre arasında yada sezon başında bir başka takıma satabilir.
Bu hesap pek yanlış değil.
Benim tahminim Benfica'nın 2,5 milyon Euro'nun bile altına Kayserispor'a bu oyuncuyu vereceğidir.
Bu biraz arz talep meselesidir.
Futbolda biraz ticaret değilmidir.
Ne dersiniz?.
Yada 3 Büyük takım gibi paraları havaya uçurmak değildir?.
Kayseri'den selamlar...

bonaventure dedi ki...

yaptığınız hesap ve bilgilendirmeleriniz için teşekkür etmekle beraber söylediğimizin özünü kaçırdığınızı düşünüyorum. kesinlikle futbolda ticarettir ve makakula hayatının en iyi çıkışını çok geçte olsa yapmıştır. haliyle de kendisini pazarlamaktadır. şöyle de bir olay var ki bu adam bu sezonun "gol kralı". kariyerinin en iyi performansını ortaya koyup gol kralı olmuş bir adama dünyanın neresinde ücretinde indirime git deseler mantıklı karşılanmaz. söyledikleriniz bir yandan bakınca mantıklı olabilir. evet 29 yaşındaki bir adama kayserinin bu parayı verecek gücü olmayabilir (ki var). ancak futbolda her şey hesap kitapla anlaşılamayabilir. yani makakula seneye de bu ligin gol kralı olabilir ve seneye bu zamanlar 31 yaşındaki adama 1.2 milyon dolar vermek yanlış diyebilirsiniz. sonuç itibariyle bu adam aldığı paranın karşılığını vermiştir. e zaten bu kulübün varlık sebebi başarılı olmak değil mi?

saygılar

son olarak: 24-25 yaşında tr ligi gol kralı olan adamı bu paralara alabileceğinizi düşünmek fazlasıyla iyimserlik değil mi?