13.04.2010

Mehmet Demirkol, Toplumun Hafızası ve Mehmet'in Hafızası


Dün akşam keşfettiğim bir internet bağı sayesinde artık NTV Spor seyredebiliyorum Amsterdam'da. Akşam yemeğini yerken bir yandan da Mehmet Demirkol, Sergen Yalçın ve Ercan Taner üçlüsünün programını seyrettim. Aslında pazartesi günleri için ideal bir program. Benim gözümde futbol; pazar akşamları sıcağı sıcağına sıcacık Erman Toroğlu, pazartesi günleri ise salim, dinlenmiş kafa ile Mehmet Demirkol, Uğur Meleke ve tayfası.

Ama dün gece beni popomla güldürmeyi başardı Mehmet Demirkol. Kendisi Volkan'ın da dediği gibi her zaman toplumumuzun hafızası olmadığını en az ayda iki üç yazısında hatırlatır. Dün ise gayet kendinden emin, rahat ve otoriter olarak kelimesi kelimesine olmasa da şu açıklamayı yaptı:

"Fenerbahce için Beşiktaş maçı zor. Beşiktaş Saraçoğlu İnönü demeden yeniyor. Fenerbahçe'nin nasıl Galatasray'a karşı bir üstünlüğü varsa neredeyse aynısını Beşiktaş Fenerbahçe üzerinde kurmuş durumda."

Sanırım böyle bir konuşmayı en fanatik Beşiktaşlı yapmaz. Buradaki konu Fenerbahçe Beşiktaş maç sonuçlarından ziyade hafıza sorunu, ücretli olarak bir işi yapan biri amatör bir blog yazıyor gibi sallayamaz, sallamamalı. Hele ki belli bir kitleye hitabetme isteği varsa. Beni en çok güldüren de bunu söylerken ki jestleri idi, çok emin, çok serin(!). Ah be Memedim, toplumsal hafıza, toplumsal hafıza, ya senin hafızan? Sanırım Mehmet Demirkol'un hafızası ya tek maçlık ya da yaklaşık on sene geriden geliyor...

Öptüm, KİB, BYE!!!


5 yorum:

Kerem dedi ki...

metin ali feyyazli donemleri hatirlamis herhalde.. Zor gunlerdi hepimiz icin...

Volkan dedi ki...

Hehe 10 yıl öncesinde öyleydi...
hatta sonra bayagi tersine döndü
hatta en son fenerbahce besiktası tekrar gecti...

ama besiktasin galatasaray ile maclarindan cok fenerbahce ile yaptigi maclardan daha cok heyecan duyuyorum...

SirEvo dedi ki...

Son zamanlarda o kadar saçma o kadar gereksiz o kadar malca yorumlar yapıyor ki, Çakar'ı falan geçer yakında. :D

Feridun Bitir dedi ki...

yakin zamana kadar gecirli bir önermeydi hatta luce zamanina kadar. ama artik öyle degil. bu arada bizede yardimci olabilir misin acaba ntvspor u seyretmek icin?linki yollarsan cok sevinirim, tesekkürler

Gökçe dedi ki...

@Feridun: e-posta adresinden ulasirsan NTV Spor bagini godnereyim, cok kisi gorur de kesilir diye korkuyorum:)

Tam benim cocuklugumla gencligime gelir Besiktas'in bizi madara ettigi zamanlar, herhalde Mehmet'in bilincaltina cok yerlesmis:)