3.07.2010

Artık Dünya Kupasından Konuşabiliriz



Yüzyılın overrated iki takımı, İngiltere ve Brezilya artık -ve en sonunda- elendikleri için artık gerçek futboldan konuşabiliriz. 

Yıldızı olmadan kendini favori gören Brezilya, bugün gerçek futbolcular karşısında teknik olmasa bile taktiksel üstünlüğünü koruyamadı ve beklenen sonuçla kupadan elendi. 

Brezilyasız bir dünya kupası izlemek, en azından çeyrek finalden sonra, geç de olsa hakettiğimiz bir keyif. Bunu bize sağlayan Hollanda'ya teşekkürü borç biliriz. 

Darısı, Brezilya'nın elemelerden çıkamadığı bir Dünya kupası.... Biliyorum çok şey istiyorum, ama ben futbola inanıyorum.... 


3 yorum:

Adsız dedi ki...

overrated brezilya mı?son copa america'yla konfederasyon kupası'nı da aynı brezilya kazandı,dunga'yla.brezilya balondur,overrated'dır,bunlar hikaye laflar.tek maç var ve günlük performans etkiliyor.tekniği taktiği dizilişi sallayın,en başta moral-motivasyon gibi nedenlerle kaybettiler.1-1'den sonra krizi,kaosu yönetemediler.1-1'den sonraki yarım saat hariç fena işlemeyen bir yapıydı dunga'nın brezilya'sı.hemen balondu söndü muhabbetine başlamayın.

Eren dedi ki...

İngiltere sefil bir görüntü çiziyordu, haklısın ama dünkü maçta ilk yarı Brezilya Hollanda'dan çok daha üstündü, aynen daha önceki maçlarda diğer rakiplerine karşı olduğu gibi. Avrupa futbolunu benimsemişler ama aynı seviyede disiplini tutturamamışlar, Brezilya'nın dünkü tek sorunu buydu.

Adsız dedi ki...

Overrated İngiltere'ya 100% katılıyorum da Brezilya kısmı yanlış olmuş, abartı olmuş... Ben bu dünya kupasında izlediğim en dengeli en komplike takımın Brezilya olduğunu düşünüyorum hala... Adsız'ın da dediği gibi krizi yönetemediler... Bu da yükseklik kompleksinden kaynaklanıyor... Hollanda'nın da hakkını teslim etmek gerekir. O rezalet ilk yarıdan sonra 2. yarı müthiş oynayıp Brezilyayı bu hale düşürmek hiç kolay değil...

thePLAYER