18.09.2008

Fenerbahçe 2009

Fenerbahçe ne bugünkü eleştiriler kadar kötü ne de rahat oynayıp büyük başarılar kazanacak kadar iyi. Mevcut takımdaki erozyona rağmen dün Porto deplasmanından puan çıkarma ihtimaline sahip olmak çokta ağır eleştirilebilinecek birşey değil. Hep derim futbolu bir ülkenin genelinden ayırmak çok mantıklı olmaz, bu ekonomik yapıya bu eğitim sistemine sahip ülkenin takımı çok istikrarlı bir başarının unsuru olamaz.

Ben sanmıyorum ki kimse çıksın da tüm mal varlığımı ortaya koyarım ki Arsenal Fenerbahçe'yi madara eder desin. Bu Fenerbahçe de aynı geçen seneki gibi herşeyi yapabilir.

Dediğimiz gibi çok ciddi ve ağır eksikler var. Birincisi Edu ikincisi genel olarak orta saha kurgusunun istikrara kavuşmamış olması. Her zaman süprizli kadrolardansa ezbere sayılacak on birleri tercih ettim. Zaten böyle kazanmadı mı Fenerbahçe son yıllardaki istikrarını Daum ve Zico on birlerini seneler itibari ile hafızası zayıflar bile kolaylıkla sayabilir.

Her futbolcu her bölgede performans göstermeli modern futbolda, örnek Emre'nin nesildaşı ve zamanında aynı seviyede görüldükleri Gerard. Ancak Türk futbolcusunun mayasında bu yok hele ki Emre pek bu kanat işlerini kotaracak gibi durmuyor.

Kadro derimliğinden şikayet edilen Fenerbahçe'nin kadrosunun en sığ olduğu yer defans ikilisi gibi gözüküyor, diğer mevkilerde her türlü ayarlamalar yapılabilinir ama Edu ve Luganoiya bu aralar gözümüz gibi bakmamız lazım...

Yani sözün kısası abartacak çok birşey yok zaten Şampiyonlar Ligi modernleşen futbolla beraber bize bir kaç gömlek fazla. Bizim rolümüz zenginler ve asiller masasına ağzı güzel laf yapıp arada davet edilen mahallenin afilli delikanlısında öte olamaz mevcut şartlarda. Onlarla gülüp eğlendikten sonra döneceğimiz yer yine kırık dökük mahallemizdeki evimizdir.Akşam iş çıkışı kahvedeki arkadaşlara dün akşam yaptıklarımızı anlatırız.


0 yorum: