14.10.2008

Milli Takım -Kendine ve Takımına Saygı

Milli maç arasında doğal olarak hep milli takım, Fatih Terim, oyuncular tartışılıyor progrmalarda, tek rol çalan Mustafa Denizli ile Beşiktaş oldu...

Bosna Hersek maçını seyretmedim, fazladan 10 dolar vermek istemedim... Ama hemen maçın ardından evde çıkan tüm kanallarda yorumları ve ropörtajları dinlemeye calıştım. Çıkan ortak fikir takımın ikinci yarı çok iyi mücadele ettiği ve geleceğe dair umut verdiği. Bu herkesin anlaştığı bir konu idi, bir diğeri ise sakatlıklar ve bunun sonucunda sahaya çıkan genç kadro. Hadi yorumcuları anlamak mümkün ama Milli Takımın kendi oyuncularının, 'çok eksiktik bugün ona göre haaa' tarzı yorumları o kadar çoktu ki canımı sıktı. Sen birlikte sahaya çıktığın ve beraberce bir takımın parcası olduğun arkadaşların hakkında bu şekilde konuşursan yorumcudan ve taraftardan nasıl saygı beklersin bu konuda. Galibiyetle sonuçlanmış umut veren bir maçtan sonra bunu söylüyorlar. Hele Servet, erdemli ve dolu konuşmaya çalışan tavrı ile hiç örtüşmeyen konuşmalar yaptı bu konu ile ilgili. Benimle aynı düşünceleri bir spor yazarı daha paylaştı çok benzer kelimerler televizyonda ama içerki odada iş yaptığımdan kim olduğunu göremedim. Oyuncularımızın fiziki ve futbol altyapısı kadar genel eğitim altyapıları da yetersiz olduğundan ortaya çıkıyor bu manzara... Sen sahaya çıkan gencecik çocuklara eksik demeyeceksin artık. O genç dediklerinin yaşındakiler geçen sene EPL ve ŞL kazanan takımın bir nuamralı yıldızı oluyor.

Aynı şekilde spor yazarları da benzer şarkıları söylüyolar hem de üst notalardan sert sert, arkadaşım siz genç yaş ortalamalı Arsenal'i bir gün önce örnek verip sonra bu milli takımı eleştirirsen tabiki internetle elinde her tür bilgi olan nesilden saygı bekleyemezsin.

Çok doluyum arkadaşlar:)

0 yorum: