5.06.2009

5. Şampiyonun Sanrısı




Yıllardır süregelen bir düşüncedir bu, kimi zaman hasıraltı edilse de, ne zaman Anadolu'dan bir takım şampiyonluğa oynasa tekrar su yüzüne çıkar. 5. şampiyonun ligimizdeki futbolun kalitesini arttıracağı sanrısı. Bu sezon bir mucize olsaydı ve Sivas Türkiye Birinci Lig tarihinin şampiyonluk kazanan beşinci takımı olsaydı acaba şunlar değişir miydi?

- Bir önceki yazımda değindiğim, futbolumuza hiçbir şey katmayan teknik direktör zevatı bir anda emekliye ayrılıp yerlerine yetenekli bir kuşak geçer miydi?

- Spor medyasının, sporun sadece bir braşının, o branşın da sadece bir takımının yorumcuları yetersizliklerinin farkına varıp, dünya futbolunu bıraktım, başka klüplerin maçlarını izlemeye başlar mıydı?

- Trabzonspor her sezona "devrim" ile başlayıp "darbe" ile bitirme alışkanlığından vazgeçer miydi?

- Şampiyon olamayınca iyice kabaran "istifa!" seslerine Yıldırım Demirören "Klübün bana olan x milyon dolar borcunu ödeyen kişi başkan olabilir" şeklinde cevap vermek, 100 yıllık klübü borç senetleriyle tahakküm altına almak yerine, kimseyi beklemeden istifa eder miydi?

- Futboldan çok hakemlerin, gollerden çok ofsayt ve verilmeyen penaltıların konuşulmasından vazgeçilir miydi?

- Aziz Yıldırım Fenerbahçe'ye verebileceği herşeyi zaten verdiğini, bundan sonraki 3 yılda 3 Şampiyonluk kazansa bile bu kafayla takımın yerinde sayacağını farkeder miydi?

- Hiçbir şey yapmayan yabancı oyuncuya, takımın yükünü çeken yerli oyuncunun üç misli para verilme alışkanlığından vazgeçilir miydi? Bazen 6-7 ay parasını alamayan yerli oyuncular korkudan oynamaya devam ederken, yabancı oyuncuya parası günü gününe ödenirken, yöneticilerin yüzü birazcık da olsa kızarır mıydı?

- Oyuncuların değerlerinin pasaportlarına göre değil, yaş, beceri ve performanslarına göre değerlendirildiği sağlıklı bir transfer sistemine geçilir miydi?

- Ligin son haftasında küme düşen takıma, hem de ortada hiçbir delil yokken, şike yapıyor iddiasında bulunulur muydu? (Bkz. Milliyet'in Konyaspor ile ilgili haberi)

- Maç yayınlarında, her golden sonra, golü atan oyuncuya odaklanmak yerine, şeref tribününe zoomlayan yönetmenlik anlayışından vazgeçilir miydi?

- Klüp başkanları daha az konuşmaları gerektiğini idrak ederler miydi?

Bu listenin uzamamasının tek sebebi, yarın sabah beni işin gücün beklemesidir. Burada saydıklarımdan sadece bir tanesi değişse bile, ben de bu 5. şampiyon sanrısına katılırım. Yoksa, değil 5, 15 ayrı şampiyon bile bizi içinde bulunduğumuz noktadan kurtaramaz.

Üzülme Sivasspor, sana fazla yüklendik, zannettik ki sen kupayı kaldırınca bizim de önümüze yeni bir dünya serilecek. Üzülme, seni kendi hayallerimiz için fazla yıprattık.




0 yorum: