15.06.2009

Cevat Guler ile Galatasaray'in Yollari Ayrildi



Bu gunlerde hararetli transferlerin gundemi mesgul etmesiyle bazi haberler medyada gerektigi yeri bulamiyor sanki. Bugun ogrendigim kadariyla Adnan Sezgin, "Cevat Guler'le yola devam etmeyecegiz" demis. Turk futbolunun boyle degerli insanlara ihtiyaci oldugunu dusundugumden bu haberi uzucu buldum.

Yeni teknik kadronun Cevat Guler'le calismama tercihi normal karsilanabilir ama keske Galatasaray Cevat Hoca'ya kulup bunyesinde (ornegin altyapida) baska bir gorev verseydi de Cevat Hoca'nin bilgi ve birikiminden Turk futbolu faydalanmaya devam etseydi. Ne yazik ki biz ulke olarak elimizdeki degerlerin onemini pek kavrayamiyoruz. Cevat Hoca hem futbolun icinden gelen hem de universtelerde ders verecek kadar akademik kariyere sahip ender kisiliklerden biriydi...

2002'de Galatasaray'da goreve baslayan Cevat Guler, 2007-2008 sezonunun bitimine 6 hafta kala Feldkamp'in istifasiyla bosalan teknik direktorluk koltuguna oturdu ve kalan 6 maci da kazanarak Galatasaray'i o donem sampiyon yapti.

Turkiye'nin bu surecte yakindan tanidigi Cevat Hoca aslinda 1985 yılında amatör çalıştırıcılık diplomasıyla Küçükköy Kültürspor’da antrenörlüğe başladı. Bundan sonra sirasiyla Gaziosmanpasa, Cayirgucu, Besiktas, Yildirim Bosnaspor gibi kuluplerde antrenorlukten yoneticilige kadar cesitli gorevlerde bulundu.

Tam 24 senedir Turk futboluna hizmet eden Cevat Hoca 1989 yılında da İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Egzersiz Fizyolojisi dalında lisansüstü (master) diplomasını aldi. Bundan sonra da yine ayni universitede Beden Egitimi ve Spor Yuksekokulunda ogretim gorevlisi olarak calismalarina devam etti.

70 milyonluk ulkede altyapilara gerekli onemi veremedigimiz icin lisansli futbolcu sayisinin azligi sik sik gundeme gelir. Cevat Hoca belki de bu alanda faydalanilmasi gereken, gelecegin starlarini yetistirerek Milli Takim'a oyuncu kazandirabilecek bir egitmen. Umarim Turk futboluna katkilari devam eder.

1 yorum:

Eren dedi ki...

Rijkaard yapılanması olmasa Hakan Şükür, Hasan Şaş gibi 2000 takımından bi adam getirirlerdi diycem ama şindi yemiyo tabi...
Yine de Rijkaard'ın altına zorla Şükür'ü getirirlerse şaşırmam.