18.06.2009

Son Beş Yılın Gol Krallığı Listesi

Fatih Tekke(6) - son beş yılın sadece ilk iki sezonunda yer almasına rağmen listeye girdi

Türkcell Süper Lig'de son 5 sezonun gol krallığı listesini hazırladık. Gerçekten emek isteyen bir çalışma oldu keza Türk vatandaşlığına geçenler, Ispanyolca isimlerin karmaşıklığı derken bitiridik. Son beş sezonda 622 futbolcu tam 3,900 gol atmış...

ve işte liste sonrasında da yorumlarımız ve başka diğer listeler:





Alex de Souza bu beş sezonun en golcü ismi. Aslında bu ismin birinci olması ilginç çünki kendisi hala hücuma dünük ortasaha oyuncusu olarak görülüp Fenerbahçe tek forvetle oynuyor masalı her yerde anlatılıyor. Son sene hariç Alex Fenerbahçe'nin hep forveti olduç Son sene Aragone sayesinde ne olduğu belli değil...

Fatih Tekke sadece 2005 ve 2006 yıllarında attığı gollerle altıncı sırada ve aslında basit bir hesapla ortalamada birinci. Türkiye'de kalsa rahatlıkla bu sıralamda ilk sırada yer alacağını söylesek kimse itiraz etmez sanırım. Böyle etkili bir golcünün erken denecek bir yaşta bu halde olması üzüntü verici aslında.

Çok eleştirilen Gökhan ve Umut ikilisi aslında Süper ligin en etkili ve istikrarlı bir kaç forvetinden biri.

Galatasaray'ın üç forveti Hakan, Ümit ve Necati son sezonu çeşitli nedenlerle boş geçmelerine rağmen zorlanmadan son beş sezonun ilk 10'una giren adamlar. Bu da Galatasay'ın hücum gücünü gösteriyor. Başka üç futbolcusu giren bir takım yok... Bu sene Baroş ile bu gelenek devam ediyor.

Listenin görünce bana en süpriz ismi takdir edersiniz ki Jaba... Bu ufak tefek adam beş senede 10.8 gibi bir ortalam tutturmuş...

Keza bu günlerde aldığı ücret çok eleştirilen Nobre Alex'sizliğe rağmen tam bir golcü gibi gözüküyor...

Bu listeyi elde etmek için çok uğraşında açıkçası içinden değişik kombinasyonlar da çıkarmak zor olmadı.

Beş sene boyunca hiç aralık vermeden gol atan tam 22 oyuncu var. Bunların listesi de işte bu:



Burada dikkat çekenler Ayhan'ın her sene bir gol atması Kratochvil'in yüksek ve istikrarlı gol rakamları...

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Fatih Tekke'nin sadece iki sezonda attığı gollerle listede aldığı yer gerçekten çok ilgi çekici. En formda zamanlarındaydı o zaman tabi.

Adsız dedi ki...

Ancak bir fenerbahçeli böyle bir liste yapabilir. :))))) boşuna "fenerbahçe kırmak üzereyken tanımlanan rekorlar" diye bir kategori yok. hahahahah son beş yılın en çok gol atan adamıymış peh peh.. kaç sezondur Türkyie'de olmayan Fatih Tekke bile listede. Fenerbahçeliler şampiyon olamamanın acısını böyle aptal listelerle çıkarıyor. Bir nevi fitil bunlar. :)) Komikbahçe!

Gökçe dedi ki...

Sayın ikinci Adsız: Ben bu listenin Fenerbahçe yerine Galatasaray'ı öne çıkardığını keza Galatasaray'ın son yılın gol kralı Baroş hariç üç oyuncusunu soktuğunu, yine aynı şekilde Beşiktaş'ın forvet istikrarsızlığından listede ancak 1/4 oyuncusunun olduğunu görüyoruz. Sizin çıkardığınız sonuç 'komiklikse' saygı duyarım ama ben bu veriyi hazırlamak için en az üç saatimi ayırdım gece yarısı, onun için sığ ve komik duruma düşmeden önce biraz saygı...

Suomi dedi ki...

Guzel bir liste, eline saglik..

Eren dedi ki...

Bi GSli olarak şunu diyebilirim... Alex, futbol açısından Türkiye'ye gelen en iyi yabancı değil. Ancak istatistiki olarak bakılırsa, son derece istikrarlı bir çizgisi var. Umarım GS da Baros ya da Kewell'ı kadroda tutmayı başarır ve istikrarı sağlar, da ilk 5'e eskiden olduğu gibi (Tanju Çolak, Hakan Şükür) açık ara farkla önde giden isimler sokabilir.

Volkan dedi ki...

Bu listeye bakarak şunu söyleyebiliriz: Fatih Tekke'den sonra büyük forvet denilen kimse gelmemiş. Bir ortasaha oyuncusunun listenin başında yer alması gerçekten acı bir durum türk futbolu adına.

Bu liste Alex'in iyi oyuncu olmasından çok, türkiyede istikrar abidesi sayılabilecek bir forvetin hakan şükürden sonra gelip lige damgasını vuramadığını gösteren acı bir kanıttır.

Teşekkürler Garrincha çok iyi oldu bu listeyi görmek.