11.06.2009

Yerli Yapım "Hubner" : Taner Gülleri


Bekledim, acaba "büyüklerden" birileri kapısını çalacak mı diye? Çalmadı. O da kariyerinin sonunda, her Türk futbolcusunun rüyası olan kente, "yan kapısından" girdi. Ligimizin "Dario Hubner"i Taner Gülleri artık İBB Spor'da oynayacak.
33 yaşında, üstelik de hiç büyük takımda oynamamış bir oyuncu transfer edilir mi? Eğer o kişi, takımını gol kralı olduğu sezonda 1. lige çıkarmış, 32 yaşındayken vites büyütüp, 1. ligde de gollerine devam etmişse; attığı 18 golün 8'ini de "büyüklere" karşı attıysa; yılların kazandırdığı tecrübesiyle artık cezasahası içinde uzun süredir göremediğimiz bitirici vuruş ustalığına kavuşmuşsa, bence o adam alınır. Yedek olacağı kesin olan Marcio Nobre yılda 2,5 milyon euro alacaksa, aynı takımda yedek olacağı kesin olan Taner Gülleri de olmalı. Evet belki atsa atsa 4-5 gol atar yılda, fakat kenarda zor zamanlar için bekleyen bir oyuncunuzun olması, 85. dakikada takımınız yenikken 18 yaşında dizleri titreyen paf oyuncusu yerine, "hocam beni al oyuna" diyebilecek güven ve tecrübedeki Taner Gülleri'yi tercih ederim. Sezon boyunca sadece 2 maçı döndürse, 6 puan kazandırsa takıma yeterli. Ligimizde 6 puan demek, şampiyonlar ligine gitmek ile UEFA'da karar kılmak arasındaki ince çizgidir. Verdiğiniz 500bin euro'nun karşılığını, şampiyonlar liginden gelecek para ile bir kaç misli çıkarmanız mümkündür. Ayrıca, antremanlarda böyle tecrübesi olan oyuncuların gençlere öğreteceği çok şey olur, Batuhan Taner'den birkaç şey kapsa fena mı olurdu?

Futbolumuzda garip bir yaş haddi var; 18-19luk gençlere tecrübesiz gözüyle bakılıp yeterli dakika verilmez, 30'unu geçen bir anda ihtiyarlayıverir... Türkiye'de profesyonel futbol 25-30 yaş arasında oynanan, birkaç sezon parlamana izin verilen, herkesin hakkında konuştuğu, ama pek azının üzerine kafa yorduğu, mesleksiz meslek grubuna verilen isimdir. Ne gençler gençliklerinin heyecanını yaşar, ne tecrübelilere yeterli hürmet gösterilir, Taner Gülleri gibi isimler de sessiz sedasız kariyerlerini sona erdirir.

0 yorum: