6.07.2009

Rasheed Wallace & Boston Celtics

NBA'de bazı adamlar vardır, iyi oyuncu olmalarına rağmen asla bir takımın vazgeçilmezi olamazlar. Biraz karakterlerinden, biraz da gittikleri takımın kimyasından ötürü, sanki dolaplarında bavulları derli toplu, her daim gitmeye hazır, her maça son maçmış gibi çıkarlar. Bu NBA hacıları, doğu batı dinlemeden, gittikleri takımın eksikliklerini doldurmaya çalışırlar. Bu hacıların piri, Robert Horry'dir, yanılmıyorsam 3 ayrı takımda 7 tane şampiyonluğu vardır. Rasheed Wallace da, bu hacı oyunculardan biri, hatta müslüman olması hacılık sıfatını daha da doğru hale getiriyor. Wallace şimdi Celtics yolunda. Pierce, Allen, Perkins, Ronda ve KG ile beraber oynayacak. 34 yaşına gelmiş, hem PF hem de C oynayabilecek özelliklere sahip, fena da bileği olmayan bir oyuncu. İlk beş için değil de, bench'i kuvvetli tutmak, oradan tecrübeli bir oyuncuyu rotasyona sokmak, KG ve Perkins'den de sezon boyunca daha verimli yararlanmak için yapılmış bir transfer. Fakat, alacağı ücretın ne kadar da "uygun olduğu" söylense de, Wallace bir All-Star oyuncusu ve takımın salary cap'inde ciddi bir yer tutacağı kesin. Bu da, Celtics'in kadroda genç yıldızlar için yer açmasını zor hale getiriyor ve efsane takım her geçen gün toplu emekliliğe biraz daha yaklaşıyor.

Wallace 34, KG ve Allen 33, Pierce 31 yaşında. Bu oyunculara top dağıtacak Rondo ise daha 23'ünde. Perkins'i (24) de bir kenara bırakırsak, Celtics'in esas oyuncuları gittikçe yaşlanıyor. Wallace bu sezon yine her zamanki istatistiklerini devam ettirirse, Celtics'e en azından 5-6 maç ekstradan kazandırır. Peki ya gelecek sezon? Ya da ondan sonraki sezon? Celtics günü kurtarayım derken elindeki potansiyel yıldızların etrafında genç bir takım kurmayı hep ileriye erteliyor. Bakalım, KG ve saz ekibi topluca floridaya yerleşip emekliliğin tadını çıkarmaya başlayınca, Celtics taraftarını yine sıkıntı günler mi bekleyecek?

İlgili Haber:
Boston Rasheed'i Kaptı

2 yorum:

Adsız dedi ki...

alacağı ücret uygun aslında, mid-level. yani all star bi uzun için fena saylmaz 5,6M civarı. gerçi yaşlı ama olsun, benchten iyi katkı yapar bence de. önümüzdeki 2 sezon şampiyonluk kovalayıp sonra bi yapılanmaya girerler heralde. durum öyle gösteriyor

Kerem dedi ki...

Istenilen mevkiye nokta transfer, yas sorun olmaz.
Celtics zaten bu sene Garnett transferinden dolayi ilk tur draft hakkini da Bucks'a verdigi icin genclik asisi zordu..