20.08.2009

Juan Figer 'e Kızmak

Medyanın saldırmaktan en çok hoşlandığı adamlar arasında Juan Figer'in yeri ayrıdır. Ne zaman menejeri olduğu oyunculardan birinde transfer çıkmaza girse, spor haberlerinde parola bellidir: saldır Figer'e!

Figer ve ortak çalıştığı Wagner Riberio'nun elinde Brezilya'nın en önemli yıldızlarından bazıları var. Robinho bunların başında geliyor, Ilsınho bir başka önemli isim, Senna ve Julio Baptista da var. Figo'da zamanında Figer ile çalışmış. Uzun lafın kısası, adamın tek derdi, Türkiye ligine fahiş fiyatla latin oyuncu kakalamak değil. Fakat Figer de, menejerlik işinin kurdu olmuş: kendi kurduğu hülle sistemi ile, Uruguay üzerinden oyuncuları satmıyor, kiralıyor! Detaylarını yazmıyacağım, zira Sabah'ın bu konuda eksik gedik de olsa bir araştırması var. Türkiye'deki menejerlere adeta savaş ilan etmiş olan, Aziz Yıldırım, iş Figer'e dayanınca dut yemiş bülbüle dönüyor. Alex, Lugano ve Deivid, Figer ile çalışıyor; Guiza'nın transferinde yine Figer'in parmağı olduğu söyleniyor, takımdan gönderilen Maldanado ve Edu da Figer'in portföyündeki diğer oyuncular. Alex, Figer'in sözcüsü olarak takıma istediği oyuncuları söylüyor, Aziz Başkan da sağolsun kırmıyor 10 numarasını. Diğer tarafta, Beşiktaş da Figer'e bulaşmış durumda, Nobre ve Bobo ondan soruluyor artık, hiç yoktan kriz haline gelmiş Bobo'nun St. Etienne'e transfer hikayesinde de başrollerden birini kaptığı söyleniyor. Ya da her türlü transfer başarısızlığı Figer'in üstüne atılıyor.

Niyetim, tek amacı açıktan daha fazla para kazanmak olan Figer'i savunmak değil, fakat şunu da itiraf edelim, ülkemizde konu futbol olsun ya da olmasın, ticaret ilişkilerinin tamamen kazık atma ve kazıklanma üzerinden döndüğünü söylemek yanlış mı olur? Standartların oluşmadığı piyasalarda, insanlarımız ne koparsam kardır düşüncesi ile, çoğu zaman etikten ve prensiplerden uzak bir ticari ahlak(!) üzerine bina ettikleri işlerini başarıyla(!) yapmıyorlar mı? Hatta sırf bu kazıklanma paranoyası yüzünden, hemen her sektörde, sokak adaletini dağıtmak için, başı sıkışan herkes mafya özentisi çetelere gitmiyor mu? İşte böyle bir ortamda Juan Figer de, tereciye tere satabilen oluyor. Bu başarısının ödülünü de, kazandığı paralar ve yediği hakaretler olarak fazlasıyla geri alıyor.

Sakın Figer, bakmaya korktuğumuz aynamız olmasın?

4 yorum:

Bolat dedi ki...

Tam emin degilim ama Alex ve Deivid'in Figer ile iliskisi yok diye biliyorum ben...

Volkan dedi ki...

@ Bolat,
Transfermarkt sitesinde alex'in menejeri figer olarak gösteriliyor.

Gökçe dedi ki...

Olmaz olur mu hic, Alex'ten kazandigi para Robinho'dan kazandigindan daha cok biel olabilir:)

Bolat dedi ki...

Haklisin baktim evet, öyle imis... Televizyonlardaki spor programlarini dinlerken kulagima Fenerbahce Lugano da giderse tamamiyle Figer'den yakasini kurtaaracak manasina gelecek cümleler takilmisti; onlara inanarak böyle bir kaniya varmistim...