13.09.2009

Espanyol - R.Madrid : Barselona'da İlk Galibiyet

Armasında kraliyet tacını taşıyan iki takımın maçından, favori olan Madrid rahatça sıyrıldı. Pellegrini, elindeki kadronun bir ideal 11i olamayacağını erkenden farketmiş gibi. Benzema, Ronaldo, Raul, Alonso, Guti, Kaka... Hangisini yedek bırakacağım, hangisini oynatacağım derdine fazla girmeden, rotasyonla bu işi çözmeyi düşünüyor Madrid'in Hocası.

Dün, 4-2-3-1 oynayan takımda, Guti ortada Alonso'ya yardım ederken, Raul forvet arkası oynuyor, Benzema (sonrasında Ronaldo) da tek forvet oynuyordu. Tabii, hücum gücü bu kadar üst düzey bir takımda, tek forvet mevkii sadece tahtaya yazılan, gerçekte ise sahadaki oyuncuların Metzelder ve Albiol dışında hepsi skora etki edebilecek oyuncular. İşin daha ilginç yanı, Real Madrid oyun tarzı ile belki de Barcelona'ya rakip olmak yerine, ona yaklaşacak, ilk los Galacticos döneminden farklı olarak takım oyunu ön planda olacak, Barça'ya göre yedek klübesinin daha güçlü oluşu da cabası.. Bakalım, şimdilik Real'i daha test edecek ekipler karşısına çıkmadı, gerçi La Liga'da kim test edebilir diye sorarsanız, Barça dışında aklıma başka da bir takım gelmiyor. Valencia'nın maddi çöküşü futboluna nasıl yansıyacak bilinmez ama, David Villa'nın intikamı acı olacak diye düşünüyorum. Atletico Madrid ise eğer tarih tekerrürden ibaret ise, geçen seneki iyi performanslarından dolayı, bu sene küme düşmemeye oynar... Sevilla ve Deportivo ise ancak kendi evlerinde zorlayabilirler gibi geliyor.

La Liga yıldızlarla doldu deniyor da, ne yazık ki bütün yıldızlar aynı yerlerde toplandı. O yüzden EPL kadar bir rekabet şu aşamada beklenmemeli, rekabetin olmadığı bir lig ne kadar global ilgi çeker bilinmez. EPL'de ortalama takımların maçları bile diğer ülke kanallarında yayınlanıp izlenirken, La Liga'da içinde Barça ya da Real Madrid olmayan maçların izlenir mi diye insan kendine sormadan duramıyor.

1 yorum:

neer dedi ki...

Haydaa, ben maca gittim, ne guzel yazcaktim halbuki :) Bazi notlar o zaman:
1) Espanyol'un yeni sahasindaki ilk lig maci. Saha cok guzel olmus, gayet kapali samimi ve $Ik. Daha onceki stadlari olimpikti ve o yuzden ruhsuzdu.
2) Jarque'ye saygi durusu ve 21. dakikada (ve sik sik) Jarque tezahuratlari.
3) C. Ronaldo'dan nefret etmeyen yok.
4) Espanyol guzel top ceviriyor ama saldirmayi bilmiyor malesef. Adeta forvetsiz oynadilar. Ama Pochettino'yu severim eskiden beri. Gecen sene takimi 20.likten alip 10. bitirtti, bu sene boyle guzel bir stadda daha iyi yerlere gelebilirler.
5) Madridliler Espanyollulari kizdirmak icin Barça tezahuratlari bile yaptilar. Espanyollularin klasik tezahuratlarindan biri ise Madrid, Barça, hepsi ayni b-k...
6) Nakamura heyecani ilgincti, birock Japon da gelmisti maca, herif de fena oyuncu degil dogrusu.
7) Espanyol'a kalan maclarinda basarilar diliyoruz. Puta Madrid...