1.10.2009

Beşiktaş'a Gaipten Sorular



Burada benim cevabını bulamadığım bazı sorular var, belki bu sorulara cevap bulabilirsek Beşiktaş'ın probleminin ne olduğunu da kestirebiliriz:

1 - Tello'nun problemi nedir? Kendisi yetenekli bir oyuncu olduğu kadar, küsmeye de elverişli bir oyuncu. Yönetimin, "sana verdiğimiz parayı beğenmiyorsan çekip git" ultimatomu acaba bunda etkili olmuş mudur?

2 - Bobo gitmek mi istiyor, yoksa kariyerini burada geliştirmek mi istiyor? Bobo'nun menejeri Figer olduğu sürece Beşiktaş'tan gitme ihtimali var mıdır?

3 - Nihat'ın bu takımdaki rolü ne olacak? Geçirdiği sakatlıklar ve yaşı, bu rolü üstlenmesine engel midir? Eğer engelse, Nihat'a nasıl bir başka rol verilebilir?

4 - Beşiktaş yönetiminin kaleci planlaması nedir? Kaleci mevkii, transfer ile hemen çözülecek bir pozisyon değilse, hem as, hem de yedek kalecinin formda tutulması gerekiyorsa, şu anki form durumuna göre, Beşiktaş'ın as kalecisi kimdir, yedek kalecisi kimdir?

5 - Sivok ve Holosko'nun yurtdışına satılma ihtimali var mıdır? Yoksa bu oyuncular, Beşiktaş dışında bu paraları kazanamayacaklarının farkında mıdır?

6 - Ersnt bu oyununu ne kadar sürdürebilir? Yoksa eninde sonunda takımdaki ruhsuzluktan etkilenip, o da koyverir mi? Ernst'in formsuzluğunda, onun yükünü takımda kimler üstlenebilir?

7 - Şampiyon olmuş takımın defans kurgusunu toptan değiştirmek caiz midir? Yeni defans ekibinin birbirini tanıması ne kadar sürer?

8 - Beşiktaş'ta sözleşmelerle belirlenen maaşların kriteri nedir? Yoksa tuttuğunu koparmak formülüne göre mi düzenlenmektedir?

9 - Takımın en çok para kazanan oyuncularından birinin takımdan kovulmaya çalışılması ama başarılamaması, diğerinin ise bu sezon gol atamaması, takımın içindeki para-emek dengelerini bozmaz mı?

10 - Tabata'nın takım içindeki rolü nedir?

11 - Yusuf'un takım içindeki rolü nedir?

12 - Yıldırım Demirören'in rolü nedir?

13 - Daha da önemlisi Levent Erdoğan'ın rolü nedir? Ya da herhangi bir rolü olmadığı için, garip demeçlerle rol mü çalmaktadır?

14 - Arsenal Highbury'den 80 milyon pound kazanırken, Real Madrid kendi "Fulya Projesi" olan Spor Şehri'nden kendine para artı mükemmel tesisler kazanırken, Beşiktaş Fulya Projesi'nden nasıl sadece 13 milyon dolar kazanmayı bilmiştir? Bu paranın, Antep'e verilen bonservis bedellerinden bile az olması, hiç bir şey değilse bile ilginç değil midir?

15 - Türkiye'nin en iyi kondisyonerine sahip Beşiktaş'ın, üst düzey maçlarda son dakikalarda oyundan düşmesinin sebebi nedir?

16 - Batuhan'a şımarıklığı yüzünden prim verilmezken, Beşiktaş da dahil olmak üzere 3 büyük klübün de yabancı oyuncularda her türlü şımarıklığa ve disiplinsizliğe göz yummasının arkasında bir kasıt var mıdır? Türkiye'de Batuhan özelliklerine sahip kaç genç forvet oyuncumuz vardır?

17 - Beşiktaş niye ısrarla Mustafa Denizli'nin yükünü hafifletecek bir "teknik direktör" almamak ısrar etmektedir? Denizli yaşı ve tecrübesi ile artık genel menejerlik ya da idari işler koordinasyonu yapabilecek konumdayken, onu takımın günlük işleriyle yorup, bıktırıp, istifa etmek noktasına getirmek nasıl bir stratejidir?

18 - Beşiktaş'ın şu anki kadrosunda kalbürüstü bir lige satabileceği kaç oyuncusu vardır? Yoksa niye yoktur? Varsa da -ki var olduğunu düşünüyorum- bu oyuncular niye yeterince forma şansı bulmamaktadır?

19 - Beşiktaş'ın şu anki kadrosunda A milli takımda banko oynayabilecek çapta kaç yerli oyuncusu vardır?

20 - Ali Kuçik, Rıdvan Şimşek gibi oyuncuları izleme şansı bulacak mıyız? Yoksa onları da bir sonraki transfer sezonunda x milyon + takas karşılığında kullanmak üzere mi saklıyorsunuz?

21 - Serdar Kurtuluş niye gitti? Bu takımda oynayamayacak kadar kötü bir sağ bek miydi? Onun yerine alınan Erhan, Serdar'dan daha mı iyi bir oyuncudur? Eğer öyleyse niye oynamamaktadır? Eğer daha iyi ise, niye İbrahim Kaş alınmıştır? İbrahim Kaş eğer stoper oynayacaksa Sivok ya da Toraman ne yapacaktır?

22 - Kendime forma almayı düşünüyorum, fakat formasını almaya değecek bir oyuncu ismi aklıma gelmiyor. Formanın arkasına ne yazdırsam diye düşünürken aklıma, Sergen, İlhan, Pascal, A. Dursun, Oktay, Zago, Ronaldo, Cordoba, Pancu gibi isimlerin gelmesi normal midir?

23- Son olarak, Delgado'yu arar hale gelmek.... Bu soruyu nasıl soracağımı bile bilmiyorum...



1 yorum:

neer dedi ki...

butun dertlerimi saymissin, ah Volkanim ahhhhhh!!!!