25.11.2009

Takımı Olmayan Şehir: Tunceli


Tunceli, profesyonel ve amatör liglerde takımı olmayan tek ilimiz. Açılımlarla, kapanımlarla, kırılan potlarla, Dersim tartışmalarıyla ilerleyen gündemimizde pek de seslendirilmeyen bir gerçek. Even Tunceli çok da büyük bir şehir değil ama hiç bir takımının olması nasıl mümkün olabilir?
Tunceli futbol liglerinde en son 1990'da Tuncelispor'la 3. Lig'de mücadele etti. O günden bu güne takım bir kaç kere tekrar kurulmak istense de herhangi bir başarı sağlanamadı. Bu ay Dersim tartışmalarının gögesinde bir gurup genç Tunceli'de yeni bir takım kurmak için kolları sıvamış. Takımın adı da Dersimspor olacak! Vali de bu gençlere destek veriyor. İnternetten araştırdım ama henuz takım adına bir websayfası göremedim. Aslında halihazırda bir Dersimspor var. Ama Almanya'da mücadele ediyor. Stuttgart/Ludwigsburg ve cevresindeki Dersimli gencler tarafindan 1995 yilinda kurulmuş. Benim naçizane bir önerim var. Tuncelili gençler hiç uğraşmasın. Direk bu takımı Almanya'dan ithal edelim. Böylece altyapı ıvır zıvırla hiç uğraşmadan rahatça 2. Lig'de oynayacak gül gibi bir takımımız olur. Bize de böylesi yakışır.

4 yorum:

aksilaz dedi ki...

Kötü tezahüratlar duyacaklardır ancak hiç birşeye kulak asmayıp işlerini yaparlarsa Tunceli için çok güzel bir hamle olur. Gönülden destekliyorum. Yeter ki işin içine hiçbir siyasi, sosyal bir grup müdahil olmasın.

ZorAdam51 dedi ki...

Profesyonel olarak olmayanlarda çok sayıda il var.

http://zorturkler.blogspot.com/2009/11/takmsz-sehirler.html

Kerem dedi ki...

Sevgili aksilaz,
Senin deyiminle siyasi ve sosyal guruplar her zaman futbolumuzun icinde olmustur. Belediye takimlari ya da isci tabanli Adanademirspor gibi takimlar gibi mesela.
Bunun disinda, her takimin kendine ozgu bir tarihi, bir kimligi vardir. Tunceli'nin takimi da kendi kimligini elbette bulacaktir. Ben sahsen halkindan kopuk bir sehir takiminin basarili olacagini dusunmuyorum. Bu yuzden 'yeter ki soyle boyle yapmasinlar' gibi onkosullarin dogru veya gercekci oldugunu dusunmuyorum.

Kerem dedi ki...

Bilgi icin sagol zoradam51. Bunun bircok sebebi vardir eminim ama uc buyuklerin yerel takimlardan daha cok takip edilmesi malesef kucuk sehirlerin takimlarina pek sans birakmiyor.