10.12.2009

"PARTİLERİ KAZIM DÜZENLİYORDU"


Başlık Fenerbahçe takımında patlayan "seks skandalı" ile ilgili haberden bir başlık. Futbolcuların uçkurunun, niye başkalarının derdi olduğunu anlayamayan biri olarak açıkçası bu başlıktan da, haberden de tiksindim. Zenginin "malı" züğürdün çenesini yorar diye boşuna dememişler, anlaşılan bu ülkede züğürt tesellisi ile ömür geçirenler fazla.

Şimdi bu olaydan dolayı futbolculara ve özellikle Kazım'a kızacak olanlar mutlaka ortaya çıkacaktır. Genç insanların eğlenmesinden nefret eden ciddi bir kesim var, bu kesim futbolcuların hepsinin "şükür kesim" tarzı bir hayatı üzerlerine geçirmelerini talep ediyor. İstiyorlar ki, futbolcular bekar kalmasın; hemen evlensin, böylece dışarda "karıya-kıza" takılmasın. Sonra evine erken gelsin, açsın playstation'ı beynini öldürsün. Tek sosyal aktivitesi takımca katılımı seçmeli zorunlu olan cuma namazlarına gitmek olsun. Oynasın, sebat etsin, sesini de çıkarmasın. Birey değil, kul olsun.

Futbolcuların performanslarının gece hayatı yüzünden düşmesi biraz abartılı bir durumdur. Zira fiziksel olarak ortalama bir insandan daha üst düzey bir bünyeye sahip olan futbolcuların, haftada bir-iki gece alemle formdan düşmesini beklemek pek de gerçekçi değil. Aklı olan oyuncular da zaten ne zaman dinleneceğini, ne zaman eğleneceğini ve ne zaman sevişeceğini, kendisine akıl verenlerden daha fazla bilir. Ayrıca, futbolcularla gece hayatının çeşitli ortamlarında karşılaşmak da, onları sanılananın aksine daha da insani hale sokar. Gençler için rol modeli olan kendileri de genç bu adamların, bizler gibi yiyip içtiğini, gülüp dansettiğini görmek, açıkçası idealize edilmiş ve gerçeklikle alakası olmayan sporcu mitosuna göre çok daha cana yakın, çok daha samimidir.

1 yorum:

SirEvo dedi ki...

Her şey tamam da, takımının 3-1 mağlup olduğu saatlerde sen gidip seni çekecek paparazzilerin olduğu yerlerde takılırsan ben bunda kasıt ararım.
Bu adamların yaptığı olayı doğru bir şeymiş gibi gösterme de ironik olmuş..